El company Artur Parrón es escollit com a nou Coordinador i s’insta a conformar un Bloc Polític i Social a les Illes.

 

Assemblea EUEF Octubre 2013

 

Aquest passat dissabte día 26 d’octubre, es va celebrar l’Assemblea General d’Esquerra Unida d’Eivissa i Formentera a la sala d’actes dels sindicats de Vila. Prop d’una cinquantena d’afiliats van participar en una tarda d’intens debat i de ganes de donar l’impuls necessari a l’organització per afrontar els reptes de la lluita contra les polítiques neoliberals del PP a l’illa i per esdevenir alternativa al pròxim cicle electoral, que comença amb les eleccions europees del mes de maig.

Sota el lema “L’Esquerra d’Eivissa. L’Esquerra de Formentera” i amb una Mesa formada per l’històric militant Toni Planells i els joves Óscar Rodríguez i Sofía De la Cruz, l’Assemblea va començar amb la presentació de l’informe de gestió de la coordinadora Elva Alonso, que finalitzava la seva tasca en la direcció d’EUEF i no es presentava a la reelecció.

El document organitzatiu, que pretén millorar l’activitat diària del partit, va ser presentat per Artur Parrón, que va insistir en la necessitat d’enfortir Esquerra Unida. Miquel Ramon va ser el ponent encarregat de defensar el document polític en  que s’establien els objectius bàsics d’aquesta nova etapa del partit i de l’illa que volem a llarg termini. Tant l’informe de gestió, com el document polític i l’organitzatiu van ser aprovats àmpliament després del debat i l’adopció de les aportacions que van expressar els militants.

Posteriorment va començar la votació del nou Coordinador/a i de la nova Comissió Executiva. Artur Parrón Guasch (Santa Eularia, 1973) va ser l’únic candidat a la direcció del partit i només va presentar-se una llista candidata a la Comissió Executiva, formada per Elva Alonso, Sofía De la Cruz, Miquel Ramon, Óscar Rodríguez i Miquel Vericad. També es va anunciar que el jove Kevin Somoza, coordinador de la Àrea de Joves, també seria membre de la direcció. Ambdós candidatures van ser escollides per unanimitat.

Mentre es produïa el recompte de les votacions, es varen presentar diverses propostes de resolucions de temes tant diversos com educació, prospeccions petrolíferes, transport, violència de gènere, entre d’altres. Cal destacar el compromís d’EUEF de fomentar la celebració d’una Conferencia Política sobre el model turístic oberta a altres organitzacions, polítiques, ecologistes i moviments socials. I també es va instar a obrir ponts de diàleg amb la resta de forces progressistes de l’illa.

Per a culminar l’acte van prendre la paraula Manel Carmona, Coordinador Interinsular d’Esquerra Unida de les Illes Balears, i el nou coordinador d’EUEF. Van reafirmar la vocació d’unitat d’EU i la necessitat de treballar cap a un Bloc Polític i Social, que porti la veu del carrer a les institucions. En la linea del contingut dels documents també van insistir en la necessitat d’augmentar l’afiliació per a guanyar en força social i per obrir el partit a noves idees.

Agraïm a totes les organitzacions i totes les persones que van voler ser presents a la nostra assemblea, que ens acompanyessin en un dia tan senyalat.

Share This