El diputat Ricardo Sixto visitarà la presó i s’entrevistarà amb el seu director

 

Ricardo Sixto pleno del CongresoEU, mitjançant el diputat Ricardo Sixto, del grup d’Izquierda Plural, pregunta al Ministeri de l’Interior sobre la situació a la presó de Menorca en la que, en poc temps, han mort dos joves, aparentment suïcidats. A més s’han d’investigar les denúncies d’un grup d’interns sobre maltractaments i amenaces, que ja han provocat dues vagues de fam.

 

EU exigeix una investigació exhaustiva sobre les circumstàncies en les que s’han produït aquestes morts i sobre les condicions en la que es troben els internes i les denúncies sobre suposades amenaces. Ricardo Sixto fa constar en la seva pregunta que encara no s’han aclarit les circumstàncies de la mort que es va produir fa uns mesos ni s’ha atès la reclamació de la Comissió de Drets Humans del Col·legi d’Advocats ni la denúncia de la família en el sentit de que el centre penitenciari no havia actuat amb la diligència necessària per evitar la seva mort.

 

Sixto vol saber la valoració del govern del fet que s’hagin produït dues morts, suposadament per suïcidi, si s’ha obert alguna investigació per part del govern i si s’ha exigit alguna responsabilitat per aquest fets. Així mateix, vol saber quines mesures s’han adoptat per a prevenir nous suïcidis i si la presó disposa dels mitjans necessaris pel seguiment psicològic dels interns. Per últim, vol saber les actuacions dutes a terme per tal d’aclarir les denúncies sobre maltractaments i amenaces.

 

Al mateix temps, Ricardo Sixto ha tramitat davant el Ministeri de l’Interior una visita a la presó de Menorca i una entrevista amb el seu director, per a conèixer de primera ma la situació d’aquest centre penitenciari.

 

S’adjunten les preguntes formulades per Ricardo Sixto.

Share This