HSJD OCT 2013El professionals mèdics del centre de salut del Coll d’en Rabassa, han enviat una molt documentada carta al conseller de Salut, Martí Sansaloni, en la que li reclamen garanties sanitàries abans de desviar pacient de la seva àrea a l’hospital privat, sense ànim de lucre, de Sant Joan de Déu. Aquest desviament afectaria a l’assistència traumatològica i de rehabilitació d’unes 64.000 persones adscrites als centres de salut de Trencadors, Coll d’en Rabassa i Can Pastilla. El conveni singular que està preparant la Conselleria podria ascendir a uns 4.160.000 euros, que es detraurien del pressupost de la sanitat pública.

Els professionals expliquen que és d’una gran ineficiència comptar amb dos serveis d’urgències traumatològiques situats a molt poc kilòmetres de distància. No s’entén aquesta “generositat” amb els diners públics quan es retallen tot tipus de prestacions i s’aturen les construccions de nous centres sanitaris públics. També afirmen que aquest canvis es fan sense cap participació dels professionals i sense consens, cosa a la que ens té acostumats el Govern de Bauzá. Tampoc hi ha projecte tècnic ni econòmic, ni avals dels criteris d’autorització dels estàndards de qualitat exigits al HSJD.

Però el que es més preocupant de tot, és la baixa qualitat assistencial que atribueixen a l’HSJD, de la que destaquen l’omissió d’informes clínics de seguiment i d’altes, la repetició d’exploracions complementàries, les dubtoses prescripcions o indicacions d’implantació de pròtesis.

EU s’uneix a l’exigència dels professionals del centre de salut del Coll d’en Rabassa de que, abans d’autoritzar la desviació de pacients de la zona a l’HSJD, es donin garanties de qualitat assistencials. Com ells, pensam que estam davant una clara descapitalització dels serveis sanitaris públics per a fomentar la medicina privada.

Des d’EU exigim que la conselleria de Salut atengui les raonades peticions d’aquest grup de metges i s’abstengui de dur endavant el conveni projectat. L’Hospital Son Llatzer, que és el que ara atén aquest pacients, disposa de mitjans molt superiors, i el que hauria de fer el conseller Sansaloni és potenciar el servei públic en comptes de desviar pacients i recursos econòmics cap a la medicina privada, molt més si aquesta no pot garantir una qualitat assistencial homologable a la pública.

Share This