Aquest palau hauria de retornar al poble

Entrada Palau de Marivent1.573.738 euros té pressupostat el Govern pel manteniment del Palau de Marivent, un palau que hauria de ser pel gaudi de tots els ciutadans, tal com estava previst en la seva donació a les autoritats insulars, i que es troba tancat quasi sempre. No obstant, any rere any una partida que prové dels imposts que pagam tots els habitants de les Illes, va a parar al seu manteniment.

La cessió que es va fer al seu, moment per a ús exclusiu de la casa reial, no tenia cap justificació i responia únicament a una pleitesia exagerada d’unes autoritats antidemocràtiques. Menys justificació encara té el fet de que, tot i haver cedit l’ús exclusiu, es pagui la neteja i conservació: si es considerava que la monarquia necessitava un lloc de vacances (com sino tengués prou residències) el més lògic és que se n’hagués fet càrrec Patrimoni Nacional, no la Comunitat Autònoma.

L’esperpent de la situació s’agreuja des del moment en que el monarca no trepitja aquest palau, i la princesa consort no amaga el seu disgust per haver de passar algunes hores en ell. Les filles del rei tampoc en fan ús i el gendre encara menys, Mallorca ja no resulta grata a la casa reial des que un jutge “impertinent” ha decidit investigar els negocis escandalosos que es feien utilitzant la monarquia com a targeta de presentació.

El rei ja ha renunciat al iot Fortuna, que no pensava utilitzar més. És hora de que renunciï també al palau de Marivent, al que tampoc no pensa tornar. En qualsevol cas, el que no ha de fer la Comunitat Autònoma és seguir pagant el manteniment d’un edifici sense ús i que no aporta cap benefici, quan hi ha tantes necessitats que atendre.

El que hauria de fer el Govern és reclamar la devolució d’aquest palau als ciutadans de les Illes, si és que el Monarca no té el detall de retornar-lo. Si no és així, i la casa reial el vol conservar, que pagui el seu manteniment.

Share This