La ineptitud del PP local obligarà als ciutadans d’aquests municipis a seguir consumint aigua no potable

Ho acaba de confirmar el director general de Recursos Hídrics del Govern, els Pressupost de l’Estat no tenen cap partida que permeti completar la interconnexió de les dessaladores. D’aquesta manera, tot l’importantíssim cost de les tres dessaladores construïdes a Eivissa, una bona part de la població seguirà sense rebre aigua dessalada i havent de consumir aigua que no té un mínim de qualitat com per a considerar-la potable. El municipi de Sant Josep serà el principal perjudicat per l’ajornament de les obres, fet que s’uneix al fet que Sant Jordi rebi aigua de pous completament salinitzats des que s’iniciaren les obres del dipòsit d’aigua dessalada.

Els Pressuposts de l’Estat castiguen especialment als ciutadans de les Illes, ja que la inversió per habitant és la menor de l’Estat. La ineptitud del Govern balear i la de Consell ha permès que el govern central destini únicament una misèria a les inversions necessàries, encara que es tracti de projectes antics, amb anys de retard, i de quantitats compromeses. La vaporosa esmena que diu el Govern balear que han aconseguit de ministre Montoro no fa cap referència a la interconnexió, ni té cap quantitat assignada: es limita a “autoritzar” al govern central a fer convenis amb el balear per a la construcció o manteniment de depuradors (!). És més que provable que els suposats 74 milions no arribin o n’arribi només una ínfima part, com ja va passar en els de 2013, que se’ns prometia una “milionada” del conveni de carreteres que mai ha arribat.

Tampoc hi ha ni un sol euro per a la dessaladora de Santa Eulària, un regal enverinat de l’època de Jaume Matas, que ha vist com es disparava el seu cost i que, a pesar d’estar acabada fa temps, encara necessita una inversió important per a connectar-la a la xarxa. Si algun dia es posa en funcionament aquesta dessaladora completament innecessària, com reconeix el mateix director insular, els ciutadans ho notaran força, però no en la qualitat de l’aigua sinó en les seues butxaques per l’encariment de les tarifes.

Els parlamentaris eivissencs que tenim a Madrid com a de vacances (el diputat Fajarnés i el senador Sala) no han estat capaços d’aconseguir ni una sola inversió per a les Pitiüses. Es veu que aquestes paparres només saben xuclar sang en benefici propi però no obtenen res pels seus conciutadans.

Share This