No s’aplica la mateixa norma que ha imposat als seus rivals interns

 

bauza-foto no dona explicacionsEl lloctinent de Bauzá, Antonio Gómez, ha estat incapaç de respondre en seu parlamentària sobre si s’aplicaria a si mateix i al president el famós Codi Ètic de Bauzá. Cada vegada és més evident que aquest codi no era més que una enganyifa, una estratagema per eliminar de les llistes electorals a membres del seu propi partit que li poguessin fer ombra, però que Bauzá no pensava aplicar-se’l a ell mateix.

 

No sorprèn que això sigui així en un personatge que oculta els seus negocis, menteix al Parlament i manté activitats incompatibles amb el seu càrrec. Al president Bauzá no se li pot demanar un comportament ètic perquè no sap què significa això.

 

Del que si n’entén Bauzá és d’utilitzar tots els recursos que el càrrec posa a la seva disposició a favor dels seus interessos particulars i per intentar fer callar les veus discrepants. Així ho ha fet per a perseguir estudiants, docents o tots aquells que defensen la nostra llengua o els que expressen oposició a les polítiques impulsades pel seu Govern.

 

Fou aquesta voluntat de fer callares veus discrepants que el va portar a utilitzar els serveis jurídics de la Comunitat contra el sindicalista Lorenzo Bravo, tot i ser ben conscient que els exabruptes de Bravo s’emmarcaven en es crítiques polítiques que qualsevol càrrec públic sap que pot rebre, com a conseqüència de les seves actuacions.

 

Bauzá era perfectament conscient de la utilització abusiva dels serveis jurídics de la Comunitat, ja que ells mateixos, per dues vegades, advertiren que la demanada contra Bravo es sustentaven en la defensa del seu honor com a persona i no sobre la institució de la Presidència de les Illes Balears. No obstant això, no va tenir empatx en utilitzat els serveis jurídics per a la demanda i posterior recurs contra Bravo. No només els va utilitzar en dues ocasions, sinó que pretenia seguir-los utilitzant en un nou recurs davant el Tribunal Suprem, ja que no en té prou amb dues resolucions judicials adverses i vol seguir amb la persecució fins l’últim recurs.

 

La querella presentada per UGT l’ha fet rectificar (a la fuerza ahorcan, diu el refrany castellà) i cercar-se un nou advocat particular. Qualsevol cosa abans que renunciar a la persecució.

 

Des d’EU ens preguntam què passaria si prosperàs, cosa que no és gens descartable, la querella d’UGT per malversació, prevaricació i tràfic d’influències. La resposta no la tenim, però coneixent el personatge no és difícil imaginar-se-la: presentaria nous recursos i embullaria la troca. Qualsevol cosa abans que aplicar-se la mateixa medecina que ha aplicat de manera immisericorde als seu rivals.

 

Share This