Foren els únic de votar en contra d’eliminar els noms de la dictadura dels carrers del poble

carrers de Manacor amb noms feixistesEl regidors del PP “no volen molestar els veïns” amb canvis de nomenclatura dels carrers. Per a ells, ja estan bé com estan, a ells la dictadura feixista i criminal no els molesta i volen que es mantengui un record laudatori cap a ella, amb els noms que la dictadura va posar als carrers.

El PP s’ha negat en tots els fòrums que li ha estat possible, a condemnar el franquisme, es nega a recuperar la memòria dels demòcrates assassinats, a que s’obrin les fosses comunes, a que s’investiguin les tortures i els crims contra la humanitat, defineixen com a “criaturades” les fotos dels seus “cadells” braç enlaire devora banderes franquistes i nazis… i ara es neguen a canviar els noms feixistes dels carrers de Manacor.

Resulta sorprenent, a l’hora que inacceptable, la volença que manifesten cap a tota la simbologia dictatorial juntament a l’odi cap aquells símbols que representen la tradició històrica del nostre poble i la vinculació amb la resta de territoris de parla catalana. En realitat, els del PP enyoren els temps de l’Espanya “Una Grande y Libre”, i per això volen mantenir els símbols d’aquela època tràgica i rebutgen els que no estan d’acord amb la seva ideologia ultradretana.

Els tres regidors del PP s’han retratat votant en contra del canvi de nom dels carrers i han deixat en evidència la seva ideologia. Si no rectifiquen, els ciutadans de Manacor seran molt conscients que el PP de la localitat defensa el manteniment dels símbols feixistes, serà perquè no estan molt allunyats d’aquesta ideologia.

EU, al mateix temps que celebra la retirada de la nomenclatura dels carrers de  Manacor tots aquells noms de reminiscències feixistes, recorda que encara tenim pendent el reconeixement de les víctimes dels feixisme. En aquest sentit, seguim reivindicant la instal·lació d’un mural al cementeri de ses Coletes en homenatge i memòria dels republicans assassinats pels feixistes.

 

Share This