No ens estam referint al programa de TV sinó a la famosa pel·lícula de Martin Scorsese, en la que es veu com les «famiglie» de la màfia de Brooklyn es protegeixen entre si. Això deu haver pensat l’equip de govern de l’ajuntament de Sant Antoni, que ha decidit donar assistència jurídica gratuïta a l’aparellador municipal Martí Miralles, condemnat a un any i mig de presó i 8 d’inhabilitació, per a presentar recurs davant el Tribunal Suprem.

 

Mentre tant Miguel Ángel Martí Miralles seguirà “assessorant” l’ajuntament de Portmany com si res no hagués passat. S’ha de recordar que aquest bon home també s’enfronta a una altra petició de condemna de presó per l’anomenat cas Cretu.

 

Martí Miralles és un dels pocs representant que encara queden d’una raça de tècnics municipals que sempre han estat disposats a informar els projectes en el sentit que volien els respectius batles. A canvi d’això, aquests giraven la cara i miraven cap a una altra banda, davant les seus activitats incompatibles amb el càrrec.

 

De l’agudesa visual de Martí Miralles ens dona una idea la seva actuació amb la llicència de Cretu (semblant a moltes altres actuacions, però en aquest cas la perseverança del GEN ha portat a enderrocar la construcció i a Miralles davant l’Audiència), en la que no tant sols fa afirmar la indiscutible falsedat de que la llicència era legal, sinó que va tenir la barra de certificar que la construcció s’havia executat conforme a la llicència concedida. Quan s’havia construït 3 vegades més del que permetia la llicència il·legal!!!

 

Com és possible que un personatge així segueixi actuant de tècnic municipal i, a més, li paguin la defensa jurídica, tenint en compte, no únicament la seua absoluta manca d’ètica, sinó que els seus informes aberrants poden generar indemnitzacions que haurà de pagar l’ajuntament? Idò, molt senzill: per que els equips de govern de l’ajuntament (l’actual i els anteriors), com els mafiosos de Brooklyn, el consideren “Uno de los nuestros” i, dins la millor tradició pepera, pense que “entre naltros no ens hem de fer mal”. Per si això no fos prou, també per assegurar l’Omertà, no fos que tengués temptacions de xerrar massa. Que aquest home sap moltes, moltes coses!!!

 

Share This