treballadors hoteleria - sou congelatEl 2014 toca la renovació del conveni d’hostaleria, el que afecta a més treballadors de les Balears. La renovació del conveni es fa després de varies temporades molt bones, d’autèntic record. Unes temporades que, no obstant, no han repercutit en un augment significatiu del nombre de treballadors contractats legalment, a pesar d’haver millorat substancialment els ingressos per als hotelers, que es troben en condicions de fer inversions importants ja sigui a les Illes o a altres indrets turístics on s’han instal·lat.

 

Els beneficis del negoci hoteler es reparteixen d’una manera molt desigual, ja que els treballadors pateixen una contenció laboral que els ha fet perdre poder adquisitiu, al temps que milloraven els beneficis empresarials. Per a obtenir aquests beneficis en massa ocasions s’ha recorregut a empitjorar les condicions laborals, vulnerant la legalitat: externalització de treballs, contractes a temps parcial que amaguen jornades completes, contractació de becaris, treball en negre etc.

 

Els sindicats del sector, ja han anunciat que la negociació del nou conveni ha de servir per una actualització dels salaris, que es correspongui amb l’augment dels beneficis, per una millora de les condicions laborals i per el control o erradicació de les pràctiques abusives o il·legals. Des d’EU entenem que les peticions sindicals són més que raonables i, al mateix temps pensam que una millora de les seves retribucions i el control de les pràctiques abusives, no només serien beneficioses per a ells sinó també per el conjunt de l’economia de les Illes. Una millor distribució dels guanys de l’industria turística seria de justícia però, a mes afavoriria altres sectors econòmics pel major poder adquisitiu i de consum dels treballadors.

 

No obstant, la federació Hotelera, autèntic poder fàctic de les Illes, no ho veu així i planteja la congelació salarial amb l’excusa de “mantenir la competitivitat i crear llocs de feina”. Tan de cinisme no és digne d’un sector empresarial que obté grans beneficis, que ja ha reduït  l’import de les rendes del treball sense que això hagi suposat noves contractacions laborals, i que contracte places amb un augment important de preus. Un sector que també està reduint la durada de la temporada i que només obre portes quan té els beneficis ben assegurats.

 

EU entén que aquesta posició dels hotelers és una autèntica provocació cap els seus treballadors i la societat en general. No podem oblidar que és un sector que rep un tracte de favor de part de les administracions, al que es permeten obres i activitats que estan vetades als altres. Un sector que es beneficia de la promoció pública i que genera uns costos molt importants a l’administració que ha d’executar infraestructures costoses per atendre les seues necessitats. Seia de desitjar menys egoisme per part dels que han patit la crisi en menor mesura però, si no és així, les accions dels treballadors de l’hostaleria en defensa dels seus drets estarà completament justificada i, com hem dit abans, els beneficis d’un bon conveni aniran molt més enllà que estrictament els dels treballadors del sector.

Share This