Carmona i García Rubio valoren els dos anys de Rajoy com a estafa política

 

Carmona i García Rubio - Roda de premsa Palma 20-11-2013

 

José Antonio García Rubio, responsable d’Economia i Treball d’Izquierda Unida Federal i Manel Carmona, coordinador Esquerra Unida de les Illes Balears han valorat els governs encapçalats per Rajoy i Bauzá com d’estafa política. Després de les reformes i retalls en temes que van assegurar que no tocarien, com educació, sanitat i benestar social, a més de la reforma laboral més salvatge en democràcia, ens trobam amb 6 milions d’aturats i amb un 18,5 % de la població per davall l’umbral de pobresa.  Per tant, el discurs triomfalista és fals, amb aquest camí no es veu la sortida de la crisi i la gran majoria de la ciutadania seguirà patint.

Esquerra Unida planteja una alternativa possible. García Rubio ha afirmat que “Espanya disposa de marge suficient per fer polítiques que beneficiïn al conjunt de la ciutadania. Partim d’un model productiu pervers, amb una mitjana d’atur que dobla la mitjana europea, amb menys pressió fiscal a empreses i grans fortunes i amb un dels fraus fiscals més elevats d’Europa, amb uns 80.000 milions d’euros  anuals. Amb aquests recursos, és possible augmentar la inversió pública, revertir els retalls i les reformes, fomentar el mercat interior i així incentivar el consum”.

En quan a les pensions, Carmona afirma que la reforma suposarà 1.600 milions d’euros menys per als pensionistes balears durant els 7 propers anys. Equival a una mitjana de 9.000 euros per cada pensionista. No és cert que el sistema de pensions públic estigui en perill, sinó que és un caramel molt llépol per a la banca, on veu un immens negoci amb les pensions privades. La mateixa banca que el Govern Rajoy ha rescatat amb un cost enorme per a la ciutadania, no només els 45.000 milions d’euros, sinó també una hipoteca per part de la Troika en forma de pèrdua constant de drets.

En aquest sentit, Esquerra Unida Illes Balears i Fundació Europa dels Pobles organitzen avui una taula rodona sobre pensions, moderada per Manolo Cámara, president de la Delegació de Balears d’Europa pels Pobles. Intervenen: Katiana Vicenc, secretaria gral CC.OO; Manuel Pelarda, secretari gral. UGT; Biel Huguet, Padrins i Padrines flautes de Mallorca; José Antonio García, responsable Federal d’Economia i Treball IU.

 

 

Share This