En pocs dies podem veure als carrers de Vila una situació absolutament insòlita fruit d’una actuació política de la que manquen adjectius suficients per poder-la qualificar. Tot i que en aquesta illa ja estam prou acostumats a veure actuacions absurdes dels nostres governats, mai s’havia arribat a l’extrem al que sembla que ens portaran el president del Consell i la batlessa de Vila, si no hi ha una sobtada recuperació del seny d’aquests dos personatges que hores d’ara ja només es pot esperar d’una intervenció divina.

L’un i l’altra han acordat que una estació d’autobusos nova que, agradi més o menys, té totes les autoritzacions després d’innumerables informes tècnics, queda tancada mentre que els busos i els desesperats aspirants a viatges deambulen pels carrers del seu voltant cercant, faci fred, vent o pluja, un lloc on estacionar un vehicle o un bus que els pugui portar al lloc on es volen traslladar.

Tanta incompetència i tanta irresponsabilitat no són acceptables en uns governant, han ultrapassat els límits d’allò que és admissible: davant el caos generat, davant la submissió demostrada en relació als poderosos (Vicent Serra davant els transportistes, Pilar Marí davant Vicent Serra) no tenen més que una opció si volen mantenir un mínim de dignitat democràtica: presentar la seua dimissió immediata, a la vista de la seua incapacitat i deixar que altres tractin de posar remei al desastre que han generat.

EU no entén com és possible que els màxims representants de dos institucions, governades pel mateix partit, que haurien de treballar conjuntament , es dediquin a la confrontació sistemàtica en perjudici dels ciutadans.

El màxim responsable de la situació sens dubte és Vicent Serra, que ha esdevingut un monyicot, una titella a la que li mouen els braços i la boca, però tampoc es salva Pilar Marí quan accepta les imposicions que venen de les empreses, a través del president del Consell. No s’entén ni és acceptable que el Consell presidit per Vicent Serra es dediqui sistemàticament a boicotejar i recórrer totes les decisions de Vila, però tampoc que Pilar Marí faci marxa enrere de les seues decisions i de la corporació que representa (molt malament, per cert) i accepti les “ordres” del president del seu partit.

EU vol remarcar que no hi ha cap sentència que obligui a tancar l’estació de busos. Una simple suspensió cautelar, que no sentència sobre el fons de l’assumpte, deixa sense efecte un decret municipal per possible invasió de competències del Consell, s’ha generat un gran conflicte d’una manera absurda però té una solució molt senzilla: un acord entre ambdues institucions i oblidar-se dels litigis judicials. Això és el que farien uns governants responsable, però

sembla impossible d’aconseguir amb uns personatges que tenen sobradament acreditada la seua irresponsabilitat.

L’ajuntament de Vila, en el que el PP no té la majoria absoluta, no té perquè acceptar les imposicions arribades per boca de Vicent Serra, com a fet Pilar Marí. No té cap obligació d’acceptar el desbarat d’autoritzar les parades en la via pública, tornant a la situació encara pitjor del que hi havia anteriorment, abans de la construcció de l’estació. Pilar Marí ja ha demostrat que no té dignitat: la resta de components de la corporació municipal tenen la paraula.

 

Share This