Manel Carmona i Elena Cortes - Roda de premsa 22-11-2013 web

 

La consellera d’Habitatge de la Junta d’Andalusia, Elena Cortés, explica les experiències positives per a les classes popular i la majoria social que ha suposat el gir a l’esquerra del govern de la Comunitat Autònoma

Elena Cortés visita Mallorca i Menorca per demostrar que amb voluntat i clares polítiques d’esquerres, hi ha espai suficient per seguir defensant drets bàsics de la ciutadania i blindar els serveis públics davant la voracitat privatitzadora que impulsen els governs del PP per afavorir un pocs, però poderosos, interessos privats.

Juntament amb Manel Carmona, coordinador interinsular d’Esquerra Unida, ha explicat que les polítiques neoliberals de Rajoy, Montoro i Bauzá només generen més atur, més precarietat, més pobresa i més persones desnonades. Carmona afirma que “el drama de la crisi provoca a Balears una mitjana d’entre 10 i 15 desnonaments diaris. A una Comunitat on hi ha censats 72.250 habitatges buits, segones residències apart. Hem traslladat la proposta d’IU Andalusia al president Bauzá i hem obtingut el silenci com a resposta”. Interpel·lat pels periodistes a la roda de premsa, sobre les bones perspectives electorals d’EU a les Balears, Carmona ha recordat que ens referenciam en l’esperança que està generant la participació d’IU al Govern Andalús i ha manifestat que Esquerra Unida de les Illes, en aquest context de crisi, només participaria a un Govern que viri clara i nítidament cap a l’esquerra, en el que les seves accions estiguin orientades a confrontar les polítiques neoliberals i a imprimir un marcat caràcter de defensa dels interessos de les classes populars i la majoria social. 

Cortés ha valorat molt positivament les experiències d’habitatge des de la Junta d’Andalusia, “suposen una protecció per a les classes populars que ara ja no es veuen llençades al carrer”, la consellera reconeix que “és cert que el Govern Andalús no pot modificar la legislació estatal, però sí pot posar totes les seves eines al servei d’un gir a l’esquerra en matèria de política d’habitatge. Estam recorrent al parc públic d’habitatges, es frenen els desnonaments, es potencia els lloguers i es fomenta la rehabilitació, donant una empenta a l’economia local”.

Cortés i Carmona participaran, juntament amb Àngela Pons, portaveu de la Plataforma de les Afectades per la Hipoteca, en l’acte obert “Balears contra la Troika: pels nostres drets a l’habitatge i la nostra dignitat”, avui a les 19:00 h al Teatre Sindical de CC.OO.

 

 

 

Share This