Pancarta Balears contra la Troika

 

La Cimera Social, integrada pels sindicats majoritaris i nombroses organitzacions socials, ha convocat mobilitzacions en el conjunt de l’Estat pels dies 23 i 24 de novembre, amb manifestacions en totes les capitals de província i altres ciutats, en contra de les polítiques d’austeritat propugnades per la Troika i dutes a terme amb gran entusiasme pels governs del PP. En aquestes jornades de lluita es defensarà el manteniment de la protecció social i del seu caràcter públic. Així mateix es denunciarà el retall de les pensions i l’augment dels requisits per accedir a elles, amb un interès descarat d’afavorir els plans de pensions dels bancs que, una vegada s’ha acabat el boom immobiliari i haver estat rescatats amb diners públics, cerquen noves vies de beneficis a partir de la destrucció programada del sistema públic de pensions.

Per a reivindicar una política centrada en les necessitats bàsiques de les persones, contra les retallades i les privatitzacions, per una societat més justa en la que no hi hagi unes diferències socials tant extremades, per a defensar l’Estat de Benestar front als continus atacs que rep des de les institucions, els poders financers i els ideòlegs del neoliberalisme que controlen les institucions europees i els governs dels estats, es celebren aquestes mobilitzacions, en el marc de la crida feta per la Confederació Europea de Sindicats.

Les mobilitzacions coincideixen amb el segon aniversari del govern del PP, que ha suposat extremar les mesures antisocials d’austeritat, retallades i privatitzacions que ja s’havien iniciat en la legislatura anterior.

En el cas de les Balears, les diferents mobilitzacions es celebraran demà dissabte dia 23. A Palma es sortirà a les 12 hores de la Plaça Espanya; a Menorca serà a les 18 hores, de de la Plaça de l’Esplanada i a Eivissa a les 12 una concentració en el parc Reina Sofia.

EUIB participarà en totes elles i anima a la ciutadania a sumar-se també a aquesta convocatòria en defensa dels drets socials.

 
 
manifestacio 23N 2013 palma

 

Share This