Pablo JimenezPablo Jiménez, membre d’Esquerra de Menorca Esquerra Unida i de l’Àrea federal de Medi Ambient d’IU, és un dels organitzadors i el secretari tècnic del III Encuentro Estatal de Ecologia y Medio Ambiente, que se celebrarà el proper 30 de novembre i 1 de desembre a Madrid.

Jiménez és llicenciat en Història i Geografia i Màster en Análisis y Gestión del Paisaje y del Territorio . Ha estat coordinador  i redactor de diversos projectes relacionats amb la sensibilització i protecció del medi ambient, alguns dels quals destinats a la creació de llocs de treball a partir de la gestió sostenible de la natura.  Així mateix, ha estat coordinador i ponent de cursos de formació ambiental, d’unitats didàctiques, autor del “Manual de bones pràctiques ambientals” de Consell Insular de Menorca, coordinador i redactor de los projectes de l’Escuela Taller del Ministerio de Medio Ambiente, entre d’altres.

A més de coordinar aquest encontre, Jiménez presentarà una ponència sobre paisatge i conservació del territori.

Entre els ponents es troben representants de Amigos de la Tierra, Ecologistas en Acción, Ecooo, FER (Fundación de Energías Renovables), Nueva Cultura del Agua, Confederación de los Verdes, COAG, “El Colletero”, etc.

Aquesta trobada es basa en quatre tallers (Canvi climàtic i energia, Territori i sostenibilitat, Aigua, sobirania alimentària i desenvolupament rural sostenible, i Ecologia política). L’objectiu és oferir alternatives sostenibles a la gestió neoliberal del medi ambient i del territori.

Al taller Canvi climàtic i energia es parlarà de l’alternativa democràtica, descentralitzada i sostenible, basada en l’autogeneració i autoconsum, enfront de l’actual model de producció energètica (basat en l’espoli i la privatització del sol).

A Territori i sostenibilitat es parlarà d’un nou model productiu capaç de crear ocupació sostenible en empreses i activitats sostenibles, com les energies renovables, la rehabilitació d’edificis, el transport i la mobilitat sostenible, l’agricultura ecològica, etc, que poden tenir un impacte immediat en la creació de centenars de milers de nous llocs de treball.

El taller Aigua, sobirania alimentària i desenvolupament rural sostenible pretén respondre als grans reptes als quals s’enfronta una proposta anticapitalista i ecologista de desenvolupament rural.

Finalment, el taller Ecologia política estudiarà com aconseguir una economia sostenible i socialment avançada, treballar menys hores per treballar més persones, la reconversió pública dels sectors estratègics i el control social dels grans mitjans de producció, la problemàtica de l’activitat productiva verda, un nou model productiu social i ecològicament sostenible i una nova comptabilitat ecològica enfocada al desenvolupament humà. 

Share This