vinyeta TILEl sindicat majoritari de l’ensenyament, l’STEI-i, dema que la conseller d’educació, la que es dedica a trepitjar els drets dels alumnes pares i docents, la que ni tant sols és capaç de llegir correctament els escrits que li preparen els seus subordinats, la que provoca dimissions constants entre els seus delegats insulars, els directors de centres i el propi personal directiu de Conselleria, comparegui en el ple del Consell Escolar de Balears per a donar explicacions sobre l’aplicació TIL. Si demanen la seva compareixença, que hauria de ser una obvietat, serà perquè no confien en que es produeixi per voluntat pròpia. Aquesta consellera està acostumada a donar ordres però no explicacions, ja que els monòlegs enrevessats que fa per obligació en el Parlament no es pot considerar que ho siguin.

Les explicacions, i la rectificació, de la consellera són absolutament necessàries. Recordem que afirmava que els directors de centres sabien perfectament com s’havia d’aplicar el TIL i, a continuació, enviava diverses instruccions que encara embullaven una mica més la situació. Quan ja ens trobam a les darreries del primer trimestre del curs, les dades recollides pels sindicats  i les associacions, ja que la Conselleria no en proporciona, demostren que el TIL no s’està aplicant en la major part dels centres per impossibilitat manifesta, també que són una ínfima majoria els alumnes que estan en disposició de rebre classes en anglès i obtenir un bon rendiment escolar. Així mateix, hi ha constància dels conflictes que s’han generat en diversos centres per l’aplicació del nefast TIL, provocant enfrontaments entre les famílies i els docents, que apliquen una normativa en la que no creuen però que es veuen obligats a aplicar sota l’amenaça de sancions.

EU també creu que la consellera Camps té moltes coses a explicar i moltes a corregir, per això li aniria molt bé acudir al Consell Escolar i escoltar les queixes i els raonaments dels seus membres. I donar les explicacions pertinents si està capacitada per fer-ho. Atrinxerada com es troba al si del “búnquer” de la Conselleria no està acostumada a donar la cara i explicar-se, però ho hauria de fer. Si és incapaç d’això, si no pot donar explicacions, si no és capaç de corregir el desastre, sempre li quedarà l’opció de dimitir, que és el millor que li podria passar a la comunitat educativa.

Share This