El certificat municipal seguirà essent obligatori per a obtenir descomptes per viatjar

05122013bEl Govern central va decidir generar molèsties innecessàries als ciutadans de Balears i burocràcia als ajuntaments, quan va reintroduir l’obligatorietat de d’aportar el certificat municipal per a obtenir el descompte de residents per a viatjar. L’excusa era un suposat abús que es feia d’aquesta subvenció per part de persones que no tenien dret a elles, però mai es va demostrar ni quantificar aquest abús. Tampoc ningú mai ha pogut demostrar que el control sigui més efectiu ni que hagi evitat abusos, el que si ha fet, de manera molt considerable, és generar molèsties o impediments per a viatjar a molts ciutadans.

Les promeses del govern central d’aplicació d’un sistema automàtic amb les companyies aèries i marítimes mai s’han portat a terme i les actituds d’aquestes companyies són molt diverses: n’hi ha que no posen cap entrebanc i d’altres que són molt rígides. En qualsevol cas, no és un problema d’aquestes companyies, sinó de la normativa estatal. Per altra part, no tots els ajuntaments donen facilitats per a expedir els certificats que no sempre es poden treure per Internet ni són gratuïts.

Ahir al Senat, els senadors del PP tingueren la possibilitat de corregir la situació, que castiga als ciutadans de les Balears, com als de Canàries, Ceuta i Melilla, però no ho feren: davant una proposta de Coalició Canària que demanava l’eliminació del requisit de presentar el certificat municipal, votaren en contra i ens deixen amb la mateixa lamentables situació. Amb aquesta votació va quedar ben clar que als senadors del PP, inclosos els de Balears, no els importa el més mínim les molèsties innecessàries que es generen als ciutadans de les Illes.

EU condemna aquesta falta de sensibilitat dels senadors del PP cap a tots els habitants dels territoris extrapeninsulars demostrada una vegada més. Al mateix temps, com a mesura per a pal·liar la situació, demana de tots els ajuntaments que encara no tenen activada la possibilitat de treure el certificat per Internet que la implementin. No obstant, som molt conscients que no tots els ciutadans es manegen per la xarxa i que anar a l’ajuntament respectiu per treure el certificat pot ser impossible en el cas de viatges urgents, amb la qual cosa es perd la subvenció o no es pot viatjar.

Els ciutadans de les Illes Balears seguim estant discriminats pel govern de Mariano Rajoy, amb la complicitat culpable dels senadors del PP de Balears que no defensen els interessos dels seus representats sinó les polítiques que emanen del seu govern, encara que ens perjudiquin.

Share This