IMG-20131211-WA0000

 

Dimarts 10, Manel Carmona, secretari general del PCIB, i Fran Pérez, secretari federal d’Izquierda Republicana, van presentar denúncia al consolat de la República Argentina de Palma contra la impunitat dels crims franquistes a Mallorca.  Totes dues formacions formen part de la Federació d’Izquierda Unida.  

Una denúncia era per les 144 víctimes d’Esquerra Republicana Balear-Izquierda Republicana. L’altra denúncia era per les 84 víctimes comunistes.  

Les denúncies seran trameses a l’Argentina per valisa diplomàtica la propera setmana.  

Maria Antònia Oliver, presidenta de l’Associació Memòria de Mallorca, va acompanyar i va donar suport a Manel Carmona i Fran Pérez. Oliver acabava de retornar de l’Argentina, on havia anat cridada per la jutgessa, per a declarar a la querella contra els crims del franquisme.

Els tres van agrair a la justícia argentina l’empar als familiars de les víctimes, una vegada la justícia espanyola i els diferents governs han bloquejat aquí tota possible reclamació de justícia. Van anunciar, a més que, abans de final d’any, Izquierda Unida es personarà com a querellant a la causa argentina contra els crims franquistes.  

Horabaixa, a la seu d’Esquerra Unida a Palma, a un públic que omplia la sala, Fran Pérez va presentar els trets fonamentals del republicanisme i del programa d’Izquierda Republicana, el partit fundat per Manuel Azaña, que a Mallorca contava amb un ben fort arrelament, amb persones com Emili Darder o Joan Mas Verd.

 

IMG-20131211-WA0001

Share This