Ses Fontanelles cauen davant la voracitat especulativa i urbanitzadora

Ses Fontanelles cauen davant la voracitat especulativa i urbanitzadoraNo ha pogut ser, a pesar de l’oposició de membre de la Plataforma Salvem se Fontanelles, ahir les màquines excavadores començaren la seva tasca destructora en el que encara és la zona humida més important de Palma. A pesar del que afirmen veus interessades com les dels promotors o el mateix ajuntament, ses Fontanelles mai tornaran a ser el que eren fins ara. Encara que un part no sigui ocupada per l’edificació del centre comercial, el cert és que es perdran els valors naturals, substituïts per una falsificació.

De res han servit les protestes i les denúncies d’ecologistes veïns o societats científiques, la insensibilitat de l’ajuntament de Palma, que recorda la de les pitjors èpoques del boom immobiliari, i les ànsies econòmiques dels promotors, han acabat guanyant la partida i ja tenen via lliure per a completar la destrucció programada. Amb aquesta destrucció no només es perden uns valors naturals i uns endemismes molt importants, sinó també una part del paisatge molt característic, que sucumbeix davant grans construccions despersonalitzades.

EU lamenta profundament que no s’hagi pogut aturar aquesta promoció i, alhora que valora molt positivament la lluita de tots els que han intentat aturar aquest atemptat, anima a tots es col·lectius conservacionistes i a la ciutadania en general a seguir treballant per a la defensa del nostre territori i patrimoni natural., contra els que el volen destruir en benefici propi. La lluita mai no ha estat fàcil i encara que s’hagi produït aquesta derrota, no podem oblidar els èxits obtinguts en altres indrets mitjançant la mobilització continuada d’aquells que estimen el nostre territori i que no volen permetre que la cobdícia d’uns pocs s’imposi sobre els interessos de la majoria.

Share This