itv puja de preuEl Consell de Mallorca ha aprovat un augment de l’1,8%de les taxes que es cobren per passar la Inspecció Tècnica de Vehicles. Al PP que governa el Consell aquest augment li sembla insignificant, cosa que demostra la seva escassa o nul·la sensibilitat social, però per a EU aquesta mesura no està justificada per dos motius: perquè el servei de la ITV no és deficitari sinó que dóna beneficis a la institució i perquè no es té en compte que la majoria de la població no augmenta els seus ingressos sinó que els veu reduïts, ja que tant els salaris com les prestacions d’atur es van reduint i en moltes famílies no hi ha cap classe d’ingrés.

Les taxes de la ITV són obligatòries i afecten per igual a les persones que utilitzen els seu vehicle únicament per motius de treball o per desplaçaments imprescindibles, com per aquells que tenen diversos vehicles i que el seu ús no es correspon a necessitats vitals. És, per tant, una taxa injusta com ho són totes aquelles que suposen una fiscalitat indirecta, que no tengui en compte la situació econòmica de les persones que han de fer front a elles.

EU entén que no és el moment de generar més despesa a les persones, que són la majoria, que passa per dificultats econòmiques i que l’augment de la recaptació de les administracions públiques ha d’anar enfocada a una fiscalitat progressiva que asseguri que paguin més aquells que més tenen, no carregant per igual la pressió sobre totes les capes socials.

Share This