tallar llumLa comunitat d’Andalusia en primer lloc i després la Generalitat catalana han pres mesures per tal d’evitar que en aquest temps en que tantes persones passen per dificultats econòmiques greus, es pugui tallar el subministrament elèctric o d’aigua a les persones que no poden fer front al pagament dels rebuts de les companyies, almenys, a l’època hivernal.

 

També a Grècia, país especialment castigat per les polítiques neoliberals impulsades per la Troika, han hagut de fer marxa enrere a una situació que no només havia provocat una degradació brutal de les condicions de vida d’una part important de la societat, sinó que també generava gran quantitat d’accidents, incendis i contaminació.

 

A les llars a les que es talla el subministrament elèctric o d’aigua, es produeix una situació molt greu que encara empitjora si hi ha menors i persones d’edat avançada. Per a EU és evident que no es pot deixar aquestes persones indefenses davant els rigors de l’hivern i que s’ha d’assegurar que els subministraments bàsics com l’electricitat i l’aigua no deixin d’arribar a aquests domicilis, encara que els seu habitants no estiguin en condicions de pagar els rebuts. És una qüestió fonamental d’humanitat i de justícia socials.

 

En una Comunitat com la nostra, que presumeix de la seva riquesa, en la que proliferen els signes d’ostentació i en la que s’han malbaratat tants recursos públics en obres innecessàries, i tantes persones s’han beneficiat de recursos públics en favor seu, com a conseqüència d’una corrupció galopant, no ens podem permetre que hi hagi persones  que no tenguin cobertes les seves necessitats bàsiques. Entenem que és una obligació de l’Administració evitar patiments i malalties, i evitar també que s’hagin de cercar mecanismes alternatius poc fiables per a combatre el fred. Sembla ser que aquí, com a Grècia, s’han produït accidents greus com a conseqüència d’haver de recórrer a aquest mecanismes.

 

Per tot això, EU reclama del Govern balear que adopti les mesures necessàries per assegurar que cap llar es quedi sense els subministraments essencials com a conseqüència de la crisi econòmica. Si altres comunitats han estat capaces d’assegurar-los, a les Illes també ho hem de poder fer.

Share This