llac verd ensenyamentLa Conselleria d’Educació continua amb la seva caça de bruixes i amb els seus mètodes autoritaris propis de la Inquisició. Incapaç de trobar raons per a defensar la seva política està obsessionada en reprimir totes les veus crítiques costi el que costi i sense pensar  en les conseqüències que tendran sobre el funcionament dels centres les seves decisions. Les decisions polítiques de la Conselleria han estat àmpliament qüestionades pel conjunt de la comunitat educativa i fins i tot han generat dimissions a l’equip directiu de la conselleria. L’aplicació del TIL és caòtica i està produint efectes traumàtics sobre els estudiants, però no hi ha cap intent de negociar, cercar enteniments o rectificar allò que s’ha fet malament, l’únic llenguatge que entén la Conselleria és l’arbitrarietat i la repressió.

 

L’últim exemple d’aquesta prepotència intransigent, d’aquesta voluntat de reprimir les crítiques, el trobam en l’expedient que s’acaba de comunicar al director de l’institut de Marratxí en el que sembla ser l’avançament d’un seguit d’expedients que ja venen anunciant.

 

EU condemna aquesta nova mostra d’autoritarisme i reclama de la Conselleria que s’acabi amb la caça de bruixes, que es renunciï a les imposicions i que s’obri una via de diàleg amb els docents. La campanya de repressió iniciada pot agradar a institucions fantasmagòriques de l’extrema dreta com és el “Círculo Balear” (que sembla ser l’ideòleg de la Conselleria) però l’únic que farà serà generar més crispació i no resoldrà cap dels greus problemes de l’educació.

 

Share This