En el dia d’ahir les dones hem estat les víctimes de l’únic compromís complert del programa electoral del Govern del Partit Popular, dirigit a més contra la llibertat i els drets de les dones.

El Consell de Ministres, amb el titular de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, com a promotor d’aquesta proposta del Govern del Partit Popular, ha donat el seu vistiplau al projecte de reforma de la llei de l’avortament que, a més d’eliminar els terminis de l’actual llei, aprovada el 2010, tornarà a un sistema de supòsits similar de la llei del 85, entre els quals, es limitarà el referit a la malformació fetal

A l’espera de conèixer detalladament els termes del projecte, i després de les declaracions emeses al respecte pel Govern, la seva aprovació suposarà la fi dels terminis que actualment permeten interrompre un embaràs lliurement fins a les 14 setmanes i que permet avortar a les al·lotes de 16 a 18 anys sense l’obligació de comptar amb l’autorització paterna i materna .

Així mateix, suposarà un greu retrocés en l’avanç dels drets i la llibertat de les dones, amb la tornada a una llei de supòsits, la fórmula emprada en la llei de 1985 i a la qual hem estat sotmeses fins al 2010, i que ens col·loca juntament amb els països europeus més restrictius, ja la cua dels més avançats en matèria de llibertats i drets humans. Amb aquesta llei les dones tornarem a ser ciutadanes de segona sense poder decidir lliurament sobre un fet cabdal en les nostres vides com és la maternitat.

Quant a l’anunci que es despenalitza per a les dones la interrupció voluntària de l’embaràs, cal avançar que és una despenalització parcial, ja que la penalització segueix per els i les professionals que assisteixin a les dones i per tant serà una arma per impedir l’exercici del nostre dret, encara que també hem de ressaltar que ha de ser motiu de vergonya per el PSOE que ha mantingut aquesta penalització .

No tenim cap dubte que aquesta llei és un atac frontal als drets fonamentals de les dones, i per això, fem una crida a la societat en el seu conjunt a participar activament en les convocatòries de denúncia i mobilització que en els pròximes setmanes es realitzin en les diferents ciutats de l’Estat.

Esquerra Unida i l’Àrea de la Dona, es mobilitzaran activament en contra d’aquesta reforma restrictiva de drets i per la defensa d’un dret a l’avortament, lliure, a la sanitat pública, gratuït i fora del Codi Penal .

Àrea de la Dona d’Esquerra Unida dee les Illes Balears

Cartel Nosotras Decidimos

Share This