Delgado i Bauza

El seu successor també ha intervingut en operacions poc clares

 

La sorprenent dimissió de Carlos Delgado com a conseller de turisme no pot venir referit únicament a qüestions personals i a necessitat de dedicar més temps a la família. En un animal polític com és ell, aquestes circumstàncies personals no poden explicar la seva dimissió, que es produeix quan falta un any i mig per a les properes eleccions. Més aviat sembla que els seus possibles problemes amb la justícia pel cas de Ràdio Calvià, a l’època en que ell era el batle, estiguin darrere la seva dimissió que, si és estrictament voluntària, com afirma ell, suposa un incompliment del seu compromís de dirigir la Conselleria de Turisme tota la legislatura o el temps que decidís el president del Govern.

 

EU creu que la gestió de Delgado ha estat nefasta en el conjunt de l’acció de Govern, al que ha impregnat del seu ranci espanyolisme, el pensament polític d’extrema dreta i l’odi a la cultura i la llengua pròpia de les Illes. Com a conseller de turisme s’ha posat al servei de les grans cadenes hoteleres, a les que ha beneficiat tot el que ha pogut, i s’ha enfrontat a l’oferta complementària i als consells insulars, que no s’han sentit representats per la política turística del Govern.

 

Siguin quins siguin els motius de la dimissió, aquesta sortida del Govern, que és la quarta que es produeix des que governa Bauzà i que suposa tot un rècord d’inestabilitat, per a EU seria una bona notícia si això modificàs la política autoritària i extremista que ha desenvolupat, però el seu successor ja ha dit que pensa seguir una línia continuista i celebra el “gran” èxit de la llei general turística, una llei que a més de donar un tracte de favor als hotelers, suposa un dels pitjors atemptats contra el nostre territori dels molts que ha impulsat el Govern.

 

La substitució de Delgado per Jaime Martínez, un altre que podria tenir problemes amb la justícia pel sobrepreu pagat per l’hotel Rocamar, no fa esperar cap canvi important en la política turística del Govern Bauzá: tracte de favor als hotelers i als especuladors urbanístics, discriminació de l’oferta complementària i permissivitat cap els abusos que es cometen sobre els treballadors del sector. Una política que ha portat a una extraordinària concentració dels beneficis del turisme en molt 

 

Share This