EU exigeix la retirada de tots els expedients sancionadors als docents  i el cessament de la repressió

concentracio-docents-davant-del-ConsellLa Conselleria d’Educació en comtes d’aprofitar aquests dies de vacances escolars per a convocar el comitè de vaga i els sindicats de docents per a negociar totes les reivindicacions pendents i per tractar d’evitar la vaga anunciada pel dia 7, encara encén més els ànim i fica combustible al foc que ells mateixos han generat. Es veu que no en tenien prou amb sancionar al director de l’institut de Marratxí, sinó que ara s’ha sabut que preparen expedients contra el cap d’estudis d’aquest centre i 6 professors més.

El segon trimestre del curs començarà de la mateixa manera que va començar el primer: amb una vaga dels docents. Front a aquesta situació, absolutament insòlita, la Conselleria continua menyspreant i atacants els docents que no són prou dòcils i es permeten discrepar de les imposicions fora de tota lògica que emanen d’aquesta conselleria, negant-se en rodó a negociar amb els representants de la comunitat educativa.

Si l’expedient del director de l’institut de Marratxí ha estat la gota que ha fet vessar el got de la paciència dels docents, la cacera generalitzada contra el professorat d’aquest institut no farà més que encendre els ànims. Els expedients no s’han obert com a conseqüència de la intervenció de la inspecció educativa sinó de la denúncia d’uns pares vinculats a l’extrema dreta ultraespanyolista, que sembla ser que són l’únic sector que assessora i recolza les decisions de la conselleria.

EU exigeix la retirada immediata dels expedients al director, cap d’estudis i professors de l’institut de Marratxí i l’inici d’un procés negociador entre la conselleria i els docents amb la voluntat ferma d’arribar a acords que acabi amb la conflictivitat del sector educatiu. La via de la imposició, les amenaces i la repressió només poden portar a empitjorar encara més la situació dramàtica que es viu a l’ensenyament de les Illes.

Share This