cristina imputadaTal com estava previst, malgrat totes les pressions que ha hagut de suportar, el jutge Castro ha tornat a imputar la Infanta Cristina, per la seva vinculació a l’entramat societari que compartia amb el seu marit i que, sota la forma d’entitats benèfiques, en la pràctica es dedicava a obtenir subvencions públiques que acabaven en beneficis particulars per a la parella i els seus socis. La infanta era sòcia i beneficiària dels negocis d’Urdangarin i era el reclam imprescindible per a obtenir les subvencions públiques per part de diverses administracions governades pel PP, tant a les Balears com a València, per tant és incomprensible que fins ara no hagi donat explicacions sobre el seu paper en aquests negocis irregulars.

L’Audiència Provincial, en una resolució insòlita, va anular la primera imputació del jutge instructor, però obria la porta per a una nova imputació. Aquesta porta ha estat utilitzada pel jutge Castro per a noves diligències, que demostren la implicació de la infanta. Seria incomprensible que l’Audiència tornàs a tancar aquesta porta, com també és difícilment comprensible l’obcecació de la fiscalia oposant-se a la declaració com a imputada, per a poder explicar la seva implicació en els fets investigats, o l’actitud exculpatòria que sistemàticament ha adoptat l’Agència Tributària, així com les continues interferències i pressions de la Casa Reial.

EU considera que la infanta hauria d’haver demanat comparèixer per voluntat pròpia, per a explicar la seva participació. Com no ho ha fet, l’única opció que queda és la compareixença com a imputada, amb trotes les garanties legals, per a respondre a les preguntes del jutge.

La credibilitat de la justícia es troba en joc, si es segueix dispensant un tracte tant descarat de favor en relació als membres de la Casa Reial, el descrèdit ja serà insuportable. Per a garantir el principi de igualtat de totes les persones davant la llei, és imprescindible la declaració com a imputada de la Infanta Cristina.

Share This