Aquesta infraestructura essencial ha de seguir en mans públiques

 El PP sembla decidit a desmantellar tot el sector públic de les Balears i Pitiüses. Dominats per la ideologia ultra liberal que professen, no perden oportunitat de desfer-se de serveis i infraestructures públiques per a deixar-les en mans d’empreses privades. D’aquesta manera donen negoci a empresaris amics (que solen ser agraïts amb els gestors públics que els deixen en les seues mans) encara que els serveis empitjorin i siguin més costosos per als ciutadans. A Eivissa en tenim bons exemples del que passa quan es privatitzen serveis públics, com és el cas de la residència de Can Blai o el complex poliesportiu de Can Coix, que porta un mes tancat i l’empresa deu 5 mesos de salaris als seus treballadors.

A pesar de que Vicent Serra va haver de rescatar la residència de Can Blai davant la desastrosa gestió privada, no ha après la lliçó i planteja tornar-la a privatitzar, juntament a la de Sant Jordi i la de Sant Antoni. La batlessa de Sant Antoni reconeix que el complex esportiu de Can Coix, gestionat per una empresa privaad, és un “marrón” que li va deixar el seu antecessor i també, amb molt retard, s’ha vist obligada a iniciar els tràmits per a recuperar la gestió.

L’ultima ocurrència del Govern del PP és la de privatitzar el conjunt de ports de la Comunitat que són de gestió pública, abans de que acabi la legislatura. Dels 17 ports que es volen privatitzar la majoria són de Mallorca, però el cas més sagnant (juntament amb el cas de Ciutadella) el trobam a Eivissa, al port de Sant Antoni, que és una infraestructura essencial per a la illa i la segona via d’entrada marítima, afavorida per la seua proximitat a la Península. De les conseqüències que comporten aquestes privatitzacions ens dóna una idea el que ha passat amb el port de Calanova de Mallorca, que inclou l’escola de vela. Aquestes instal·lacions han estat privatitzades aquesta mateixa legislatura i els seus nous gestors privats ja han augmentat a més del doble les quotes d’amarraments.

El port de Sant Antoni no és pot privatitzar, ha de continuar com una infraestructura pública. Les diverses funcions que acompleix no poden quedar en mans de particulars, que la gestionin amb criteris únicament de rendibilitat. Ni els usuaris dels amarraments esportius, ni els pesquers, ni les activitats socials que en ell es desenvolupen, ni molt menys la gestió de les entrades i sortides de viatgers i mercaderies poden quedar en mans privades.

Per a EU és necessària la reacció dels usuaris i de la població en general davant aquest nou atac als serveis públics, que tendria una gran incidència sobre la Badia de Portmany i sobre tota la illa d’Eivissa, mobilitzant-se per a impedir aquesta agressió. La batlessa de Sant Antoni, que està patint les conseqüències de la gestió privada de Can Coix, hauria de reaccionar i exigir del Govern balear la renúncia a la privatització del port de Sant Antoni.

Share This