Al final prevalen els interessos econòmics davant el servei públic

 
Els dos partits majoritaris, PP i PSOE, en algun moment s’han oposat a l’ampliació del port al Botafoc. Xico Tarrés fins i tot va assegurar que no es farien els moll mentre ell fos alcalde, i després va passar a ser el seu impulsor.

Quan es va construir el dic, se’ns va assegurar que eren obres només de seguretat (per cert, finançades per la UE) i que això no suposaria traslladar els molls. Ràpidament es va canviar d’opinió i se’ns va assegurar que no hi havia altra opció, rebutjant tots els estudis alternatius, com ja havia passat amb la construcció del dic.

Pels defensors dels molls del Botafoc, la seva construcció suposaria una gran millora, amb capacitat suficient i seguretat garantida. També suposaria recuperar les antigues andanes del moll vell per a la ciutadania, millorant substancialment la zona de la Marina i eliminant el trànsit rodat.

Prompte es va veure que les coses no eren tant polides com ens contaven. Accedint a les pressions de les navilieres, s’allunya del centre l’arribada dels viatgers procedents de Formentera i s’informa que el trànsit rodat no podrà desaparèixer de la Marina.

Acabades les obres dels molls del Botafoc, s’inauguren sense que estigui construïda l’estació marítima i sense que hi hagi un transport públic digne d’aquest nom que comuniqui el port amb el centre. Però el súmmum de la incompetència i la falsedat la trobam en el fet de que ,tot just quan han passat 6 mesos de la inauguració, se n’adonen que han de perllongar un dels espigons en 80 metres ja que, diuen, no té prou capacitat pels grans creuers. I això passa en el projecte més estudiat i debatut que es va imposar per raons “tècniques” sobre qualsevol alternativa!

La conclusió (temporal) és que es tornaran a fer obres per allargar l’espigó, de tal manera que puguin atracar 3 creuers de més de 300 metres al mateix temps. Això si, si els pràctics no ho impedeixen per raons de seguretat (!) com ha manifestat el president de l’Autoritat Portuària. No importa que els creuers que arriben normalment a l’illa tenguin una eslora de 250 metres i que quan n’ha arribat un de més de 300 hagi pogut atracar tranquil·lament al dic. Com disparen amb “pólvora del Rei”, és a dir, amb els imposts de tots els ciutadans, no tendran problemes per gastar-se una milionada en una obra tant exagerada, amb la quantitat de necessitats socials que tenim.

Al final tendrem un port del Botafoc allunyat de la ciutat, sense serveis i contínuament en obres per culpa del seu mal disseny, el viatgers de Formentera estaran mal situats i a la Marina hi haurà trànsit rodat. El port vell serà un complet desert fora de temporada i a l’estiu es trobarà ple de megaiots de megamilionaris. Per atendre aquests milionaris, l’Autoritat Portuària considera “imprescindible” la construcció d’un edifici de 600 metres amb botigues i restaurants de luxe, situat al Martell. No paren de prendre’ns el pèl !!!

 

image

 

Share This