imatge per acompanyar articleEl desastre de la gestió urbanística de Manacor ha portat a un acord insòlit, en el que tota la corporació, govern i oposició, demana dels propietaris de les 17 zones verdes no executades que es “conformin” amb les valoracions que fan els tècnics municipals sobre el valor d’aquestes parcel·les, i no reclamin quantitats més elevades. Sorprenentment el PP –principal responsable d’aquest desastre- va estar a punt de desmarcar-se per considera que la proposta era massa agressiva i podia suposar una “coacció” als propietaris que, com és ben sabut, en alguns casos no són més que simples especuladors.

EU pot entendre la desesperació de l’equip de govern municipal davant unes reclamacions que, si prosperassin, enfonsarien econòmicament l’ajuntament per molts anys. Més difícil ens resulta entendre l’actitud de l’oposició que , en el que sembla un atac de responsabilitat, fa costat a l’equip de govern amb la patètica iniciativa.

Des d’EU entenem, en canvi, que l’ajuntament de Manacor no ha de pagar res per allò que no té cap utilitat pels ciutadans. Aquestes zones verdes són una estafa monumental que es va introduir al planejament municipal per tal de complir amb els estàndards mínims de la legislació però, la seva situació en sòl rústic, fan que no tenguin cap utilitat social. De fet, cap d’elles s’ha desenvolupat ni es pensa desenvolupar.

El que ha de fer l’ajuntament de Manacor és revisar de manera urgent el seu planejament i eliminar les zones verdes que no tenguin cap raó de ser. D’aquesta manera no s’estaria en mans dels especuladors ni s’haurien de pagar quantitats astronòmics per uns terrenys que ni l’ajuntament ni els ciutadans de Mancor no necessiten.

Per últim, EU vol manifestar la seva sorpresa pel fet de que hores d’ara cap responsable polític d’aquest desastre hagi assumit responsabilitats. El problema de les zones verdes no ha caigut del cel, el batle Pastor, els seus antecessors i el seu antic partit són els responsables d’haver portat l’ajuntament a una situació dramàtica

Share This