Improvisació i mesures esperpèntiques són els arguments de Cort per acabar amb la festa independent per excel·lència de Palma

santkanut-1Mateo Isern ha decidit que vol ésser recordat com el batle que més ha desprestigiat les festes de Palma. S’equivoca el senyor batle quan creu que les festes de Palma són les festes de l’Ajuntament de Palma. Les festes de Palma són de Palma, és a dir, de la ciutadania de Palma, dels homes i de les dones de Palma, dels infants i de la gent gran, dels joves i dels adults. De tothom. El que no pot fer el senyor Isern és ficar la tisora arbitràriament només per que no combrega o no té el control a una festa tant arrelada i popular com és Sant Kanut. 

El que tampoc pot fer el senyor Isern és posar el màxim d’impediments per a que s’organitzi Sant Kanut, el que en essència és una forma sibil·lina de prohibició, i no donar una alternativa a la festa de Palma on hi participen aquelles persones que no troben el seu espai a les festes organitzades per Cort. Aquesta manca de respecte per a una iniciativa ciutadana tant tradicional com per a les persones que ho organitzen denota el sectarisme d’un PP autoritari que promou un determinat model cultural i de ciutadania.

Mateo Isern mostra la seva cara més autoritària amb Sant Kanut a base de disbarats. Primer, amb el canvi d’ubicació de darrera hora (imaginem que per a no pertorbar la son al senyor bisbe), i després amb un seguit d’exigències imposades que fan que sigui inviable l’organització de les actuacions: un equip de socorristes aquàtics, dues ambulàncies de suport vital bàsic, una assegurança de responsabilitat civil amb unes condicions molt exigents, 12 wc portàtils, un grup de vigilància privada, a més de les despeses dels grups i dels recursos tècnics per al concert com són il·luminació, so i backline.

La prohibició de Sant Kanut està en línia del tancament de places que el PP va executant poc a poc i amb premeditació. Si l’any passat es va quedar sense concerts la plaça de Santa Eulàlia, que en altres temps arribà a ser la principal de les festes de Palma, la mateixa plaça on les forces polítiques estableixen les seves paradetes (a excepció del PP i del PSOE), enguany tampoc hi haurà música a la plaça de Sant Francesc, la que històricament ha estat més flamenca i rumbera.

Poc a poc, Mateu Isern està acabant amb la Revetla de Sant Sebastià que tothom recordem: un casc antic de Palma ple de gent que elegeix la plaça on torrar i passar el vespre en companyia d’altres veïns en funció de l’estil musical i les actuacions proposades. Una Revetla de Sant Sebastià on hi havia espai per a tothom. Fins i tot per a Sant Kanut.

En qualsevol cas, Esquerra Unida vigilarà durant aquest Sant Sebastià 2014 si les exigències que l’Ajuntament imposa a l’organització de Sant Kanut també les compleix el consistori amb els concerts del programa.

Share This