La destrucció territorial que provocaria i la despesa no estan justificades

no mes autopistesEl Consell de Mallorca ha anunciat que al llarg del primer trimestre de l’any s’aprovarà definitivament el projecte de l’autopista que ha d’unir Llucmajor amb Campos. Tot i que el traçat definitiu no es coneix i que no s’han definit els accessos a Campos, el Consell ja maneja una xifra molt elevada per a la seva execució: 38.750.000 euros. Aquesta xifra és possible que s’augmenti considerablement, com és costum en aquesta terra, si al final s’executa el projecte.

EU considera que aquest tram d’autopista és innecessari i que ens trobam davant un projecte exagerat, amb un fortíssim impacte territorial, ja que es preveu una amplària de 47 metres al llarg dels 9,2 kilòmetres del traçat.

Des d’EU entenem que és convenient fer una millora de l’actual carretera, corregint les seves deficiències, millorant la seguretat i adequant-la a les necessitats reals, però el que no necessitam són més projectes faraònics ni més destrucció territorial. L’experiència del que va passar en el segon mandat de Jaume Matas hauria d’haver “vacunat” el PP contra aquesta manera d’actuar, però es veu que no és així i que el PP no aprèn dels seus errors.

EU reclama la retirada del projecte d’autopista entre Llucmajor i Campos i la seva substitució per una millora de l’actual carretera que permeti reduir de manera molt sensible els seu cost i el seu impacte territorial. Al mateix temps demanam que l’estalvi que es produeixi es destini a finalitats socialment més necessàries.

Share This