Bauzá ha de destituir la consellera i acabar ja amb la persecució dels docents

consellera-Joana-Maria-Camps-ParlamentAl director de l’Institut de Marratxí, Jaume March, la Conselleria d’Educació li ha obert el segon expedient i l’ha suspès en les seves funcions. Un professional amb una llarga trajectòria docent sense màcula ha de fer front a una atac sistemàtic per part de la conselleria que hauria de defensar els seus drets i la seva tasca. Tot això surt de les denúncies interessades d’un grup de la extrema dreta que odia la llengua d’aquesta terra, un grup que vol desterrar tot allò que li soni a catalanisme i que actua com a ideòlegs de les polítiques de Bauzá i que són la punta de llança de les agressions al personal docent.

No hi ha cap motiu pedagògic ni de gestió dels centres per a aquests expedients, el seu únic objectiu és castigar als que protesten, als que fan vaga o als que defensen una llengua que el Govern no para de relegar. Volen directors i professors submisos que acatin sense protestar les consignes polítiques impartides des de la Conselleria, encara que vagin contra la llei o suposin autèntiques aberracions. Volen acabar amb la llibertat de pensament i d’expressió i imposar el pensament únic atemorint-los amb sancions i coaccions.

La Conselleria sap perfectament que no té la raó i que és molt provable que els expedients acabin en no res, o siguin revocats per la justícia però no li importa, el que volen és acabar sigui com sigui amb les protestes minant la capacitat de resistència, exercint la seva funció de govern amb autoritarisme i arbitrarietat sense límits.

La demostració més evident de la utilització perversa dels expedients disciplinaris, la tenim en les tres que s’obriren als directors de Maó. Des d’abans de començar el curs es troben suspesos per un expedient exclusivament polític, ordenat directament per la consellera sense que hi hagués cap proposta de la inspecció educativa, com havia dit amb falsedat (cosa extremadament habitual en ella) la consellera Camps. Després d’una instrucció exhaustiva, dilatada intencionadament, la proposta de sanció és de 10 i de 15 dies. Com és possible, idò, que aquests tres directors hagin estat apartats de les seves funcions al llarg de tots aquests mesos? Sens dubte com a càstig polític, un càstig que s’aplica amb un claríssim abús de poder.

EU considera que la situació ja és insostenible, que és vital una rectificació en tota regla per part del Govern, una rectificació que acabi amb la persecució dels docents i que obri vies de diàleg i d’acord. El primer pas d’aquesta rectificació hauria de ser la destitució fulminant de la consellera Camps i del seu equip directiu, però no podem oblidar que aquesta consellera, sense cap coneixement del món educatiu, va ser posada per Bauzá precisament per aplicar sense manies les seves instruccions paranoiques. Per tant, el màxim responsable i el primer que hauria de rectificar és el president Bauzá.

EU encoratja a tots els docents a mantenir la seva actitud digna, a no deixar-se acovardir pels atacs d’una conselleria irresponsable i dictatorial, a mantenir la seva lluita, que és la de tota la comunitat educativa. Així mateix a utilitzar tots els mecanismes legals i democràtics per aturar aquesta autèntica cacera protagonitzada per la Conselleria d’Educació, sense deixar de banda la possibilitat d’utilitzar també la denúncia penal a la vista de la gravetat dels abusos de poder que es succeeixen.

Share This