prospeccions petroliferesEl president Bauzá a Fitur, davant les preguntes dels periodistes i coneixent la posició de les institucions i de la societat eivissenca, completament mobilitzades contra les prospeccions petrolíferes, va haver de reconèixer que aquestes prospeccions, previstes en el mar balear “són una amenaça pel turisme” i va dir que des del Govern “no les hi dóna suport”. Sens dubte una reacció molt feble davant un problema d’unes grans dimensions que si no s’atura a temps pot tenir uns resultats catastròfics.

També va dir que el ministre de Turisme, que a la vegada és el d’Industria que autoritza les prospeccions, “ja coneix la nostra posició” i per aquest motiu, no creu necessari reiterar-la davant cada nova sol·licitud de prospeccions. Molt poca cosa és aquesta davant un ministre que és un fervent defensor de les prospeccions, que no pensa aturar.

Bauzá té raó quan afirma que la primera autorització inicial la va donar el govern Zapatero, però no diu, i han amagat, que l’actual govern del PP està tramitant noves autoritzacions que multipliquen per sis l’àrea inicialment autoritzada i que, en aquest cas, envolten completament totes les illes i és situen a escassíssima distància de les costes, i no diu la veritat quan repeteix la que sembla ser la consigna del PP de que no les poden aturar sense grans indemnitzacions o sense caure en prevaricació, està sobradament demostrat que una declaració d’impacte ambiental negativa, completament justificada pels demolidors efectes que provocarien les prospeccions previstes, impediria el projecte dins la més estricta legalitat i no donaria peu a indemnitzacions.

Per a EU no n’hi ha prou en que Bauzá “no doni suport” a les prospeccions, el que li exigim, el que demana la societat, és que adopti una posició contundent de rebuig total als projectes de prospeccions, que no es conformi amb que el ministre Soria “ja coneix la nostra posició”, que exigeixi del govern del seu partit i del president Rajoy que no les autoritzi, que acompanyi i doni suport als consells pitiüsos en les seves reclamacions davant Brussel·les. En definitiva, que es posi al capdavant de la lluita contra les prospeccions i que posi en marxa tots els mecanismes  que té el Govern per oposar-s’hi, encara que això no estigui ben vist pels dirigents del seu partit a Madrid. Per aquesta oposició podria demanar el pronunciament del Parlament Balear, que el podria obtenir per unanimitat, per donar-li més força. Tot abans de quedar-se en la posició passiva de “no donar suport i esperar esdeveniments.

Share This