La cobdícia de l’empresa juntament a la indefensió dels treballadors com a conseqüència de la Reforma Laboral ha portat a aquesta situació

planta embotelladora coca colaLa companyia Coca-Cola ha anunciat el tancament de quatre plantes embotelladores, entre la que es troba la de Mallorca. EU constata amb indignació com l’empresa que venfelicitat i família, una companyia que ha obtingut uns beneficis nets de 60,7 milions d’euros l’any 2.013, amb una facturació de 4.043,61 milions d’euros vol fer fora 1.253 treballadors i treballadores, deixant-los sense futur a ells i a les seves famílies.

Al temps que condemnam la cobdícia extrema d’aquesta companyia i la l’absència absoluta de sensibilitat socials que demostra, volem denunciar que aquestes pràctiques empresarials abusives són possibles gràcies a la Reforma Laboral de PP, que permet expedients de regulació d’ocupació a voluntat de les empreses i acomiadaments extremadament barat. La reforma que es va vendre com la solució per a generar llocs de feina, en realitat el que ha fet és expulsar un gran nombre de treballadors del mercat laboral i empitjorar les condicions de feina de la majoria.

EU es solidaritza amb els treballadors afectats i amb les seves famílies i recolzarà totes les mobilitzacions que programin en defensa dels seus llocs de feina i el manteniment d’una activitat industrial que comporta altres llocs de feina vinculats. Entenem que la pèrdua d’aquesta planta no només perjudica a aquets treballadors, sinó que s’estén al conjunt de l’activitat econòmica.

Al mateix temps, volem denunciar la passivitat del Govern balear que es mostra completament passiu davant d’aquest fet, com si es tractàs d’un tema absolutament privat i sense implicacions socials. Entenem que l’obligació de les administracions públiques és defensar el manteniment de l’activitat econòmica i el teixit industrial, que patiria un colp molt dur amb el tancament de la planta embotelladora.

EU exigeix la implicació del Govern per tractar de fer rectificar la decisió de la companyia i per a defensar el manteniment dels llocs de feina, al mateix temps que posi tots els mecanismes al seu abast per a combatre els abusos de les grans empreses, que contínuament demanen i obtenen tractes de favor i no tenen el més mínim inconvenient en deslocalitzar els centres de treballa davant la possibilitat de millorar encara més els seus beneficis. Al mateix temps, reclamam la derogació de la legislació laboral que ha deixat indefensos i sense drets els treballadors i dóna encara més poder als empresaris.

Share This