Hotels a Calas de MallorcaEl president de la Federació Hotelera de Mallorca, Aurelio Vázquez, a tornat a exposar la seva proposta estrella: congelar els salaris dels treballadors els propers tres o quatre anys, que és el temps que vol que duri el nou conveni. Aquest provocador no guarda ni les formes i sembla decidit a generar una gran conflictivitat social, amb l’objectiu de que la totalitat dels quantiosos beneficis obtinguts per les empreses hoteleres es quedin exclusivament en mans dels seus propietaris i que ni una mínima part arribi als treballadors.

EU entén que aquesta proposta patronal és un atac als treballadors, que són els que amb la seva feina permeten els beneficis empresarials, i al conjunt de la societat que, per la via dels imposts, finança les nombroses infraestructures que beneficien els hotelers.

Els hotelers no han generat llocs de feina en els anys de bonança, sinó que han explotat els seus treballadors amb jornades abusives per tal d’evitar-se noves contractacions, així com dels contractes a temps parcial i dels becaris, i han obligat a la realització de gran nombre d’hores extra no cotitzades.

Els salaris dels treballadors de l’hostaleria, com els de la resta de sectors, no paren de perdre poder adquisitiu mentre es disparen les retribucions dels directius i els beneficis empresarials. Actituds com la d’Aurelio Vázquez són més pròpies d’un esclavista que d’un empresari modern.

EU encoratja als sindicats i treballadors de l’hostaleria a fer front a aquestes provocacions inacceptables i plantejar una lluita ferma i decidida en defensa dels drets laborals. Entenem que els salaris han de tenir un augment important, en consonància amb la millora dels resultats empresarials, però també s’han d’aconseguir millores laborals que suposin la realització d’horaris lògics i amb bones condicions, desterrant les hores extra no cotitzades, els contractes a temps parcial, els becaris i les externalitzacions.

Pensam que el conjunt de la societat entendrà perfectament les reivindicacions d’aquests treballadors, que són el motor de l’economia de les Illes, davant la posició inacceptable de la patronal. Ja és hora d’acabar amb la prepotència i l’egoisme d’una patronal que ha estat absolutament mimada per l’Administració i que es creu amb dret de pernada sobre els seus treballadors

 

Share This