EU convida a organitzacions polítiques que comparteixin la crítica al Pla a consensuar el document i sumar-se a la denúncia

denuncia pla hidrologicTal com ja havíem anunciat, EU ha elaborat una denúncia per a presentar davant la Comissió Europea en relació al Pla Hidrològic de les Illes Balears, ja que el Pla aprovat pel PP incompleix bona part de la Directiva Marc de l’Aigua, tant pel que fa a la participació ciutadana com al contingut normatiu.

El PP es va trobar un Pla Hidrològic elaborat i pendent de l’aprovació definitiva. Un Pla que havia estat exemplar en la seva tramitació, donant informació i participació a molt diverses organitzacions socials i assumint la gran majoria de les propostes fetes per aquestes associacions. El PP, en canvi, introdueix modificacions molt substancials, modificacions que es situen al marge de la normativa europea i ho fa sense un veritable procés de participació pública.

La denúncia que ha elaborat EU pretén que des de la CE es doni un toc d’atenció al Partit Popular per tal de que modifiqui el Pla d’acord amb els criteris europeus, per tal d’evitar les sancions que comportaria una norma contrària al dret comunitari.

Consideram quela denuncia elaborada per EU  es molt sòlida, però desitjam que altres forces polítiques es sumin a aquesta iniciativa, per tal de donar-li més força davant les institucions europees. EU posa el seu contingut a l’abast d’altres formacions polítiques amb la finalitat de que, conjuntament o per separat, també la facin arribar a la CE.

 


 

 S’adjunta text complet de la denúncia en format PDF

 

Share This