Les llistes d’espera s’han disparat des que governa el PP

intervencio a quirofan - 2014El conseller Sansaloni es felicita per la reducció del temps d’espera per a intervencions quirúrgiques a la sanitat pública, encara que reconeix que queda molta feina per fer. Des d’EU pensam que realment si que queda molta feina per fer, però no en la línia en la que està treballant el PP sinó en una línia completament oposada. Felicitar-se ara per una petita millora en relació al desastre que ha generat la gestió del PP no té cap sentit, ja que la situació està molt pitjor de com se la trobaren quan començaren a governar.

Les llistes d’espera per a les intervencions quirúrgiques són completament inacceptables, la mitjana es situa en els 115 dies, però a aquest període, extremadament llarg, s’ha d’afegir la demora que també es produeix en les consultes especialitzades i en les proves diagnòstiques, que són les passes prèvies a determinar la necessitat d’una intervenció quirúrgica. A 31 de desembre de 2013 hi havia 51.085 pacients pendents de passar consulta especialitzada, amb una demora mitjana que es situava molt prop dels 100 dies. Si a tot això hi afegim que les proves diagnòstiques també pateixen retards importants, derivacions a centres privats i avaries que no es solucionen i que impedeixen fer-les quan són necessàries, es veu clarament el calvari que passen els malalts que necessiten ser operats. Un calvari que suposa que en molts casos s’agreugin les malalties o que es produeixi la mort del malalt abans de l’operació.

Davant aquesta situació, les clíniques privades fan el seu agost, atenent aquells malalts desesperats per la tardança de la sanitat pública que, si s’ho poden permetre econòmicament, recorren a elles. El negoci de la sanitat privada, autèntic objectiu de les polítiques del PP, utilitza fins i tot tècniques publicitàries pròpies de centres comercials oferint “rebaixes” als malalts que no han estat atesos en la sanitat pública en un termini raonable.

Es sol dir que una justícia lenta no és justícia. Amb més motiu, es pot afirmar que una sanitat pública que no atengui els malalts quan ho necessiten, no és digne d’aquest nom. Les retallades del PP l’han deixat en una situació absolutament precària que no permet complir amb un mínim d’eficiència amb les seves funcions. Aquesta és la trista realitat per més que el conseller Sansaloni tracti de maquillar-la.

Share This