El diputat d’EU, Ricardo Sixto, registra preguntes al Congrés

Sixto IU prospeccions BalearsEn aquest moments es troba en període d’exposició pública l’estudi d’impacte ambiental del projecte de prospeccions petrolíferes de l’empresa Cairn Energy en aigües del Golf de València, a 48 Km de les costes d’Eivissa. Aquest projecte ha provocat el rebuig generalitzat de la població eivissenca, que ja ha registrat unes 20.000 al·legacions. Però el projecte de Cairn Energy no és l’únic que pretén fer sondejos a la recerca de petroli en el Mediterrani a molt poca distància de les costes de les Illes, l’empresa Spectrum Geo Limited ha presentat un projecte per afer prospeccions en un àrea sis vegades majors.

En relació a aquest projectes, que tendrien efectes demolidors sobre el medi ambient i el turisme, el Govern balear està mostrant una passivitat molt preocupant. Declaracions com les de Bauzá de que “no donen suport” a les prospeccions o de que el ministre Soria “ja coneix la posició del Govern” no serveixen per tranquil·litzar la ciutadania, recordem que aquest ministre ha autoritzat les prospeccions a les Canàries, a pesar de l’oposició popular. Tampoc la foto de Bauzá signant l’escrit d’al·legacions al Consell d’Eivissa, aprofitant que es feia allí la conferència de presidents, va molt més enllà d’un gest de cara a la galeria. Del president del Govern s’esperen actuacions més contundents que una simple signatura o unes declaracions de compromís, el que hauria de fer és plantar-se davant el govern central i exigir la retirada d’aquests projectes.

EU valora molt positivament la mobilització popular contra aquests projecte i anima a continuar la lluita i a estendre-la arribant a totes les instàncies necessàries, per tal d’evitar que es puguin dur a terme. Per la nostra part, posarem els mitjans al nostre abast com a formació política per a contribuir a l’objectiu comú. En aquet sentit hem registrat diverses iniciatives parlamentàries tant davant el Parlament Europeu com al Congrés dels Diputats. L’última és la que va presentar ahir dia 28 el diputat d’EU Ricardo Sixto.

Sixto pregunta al govern central si té previst paralitzar les prospeccions petrolíferes i, en cas contrari, si pensa agrupar els estudis d’impacte ambiental (recordem que es presenten fragmentats per tal d’evitar la visió de conjunt dels diversos efectes dels projectes) o com pensa evitar els efectes sobre el medi ambient i la fauna marina. Per últim, Sixto pregunta sobre els interessos que s’amaguen darrere uns projectes, afavorits pel Ministeri d’Indústria, que poden ser absolutament nocius pel turisme a les Illes, que és un sector que genera riquesa i molts llocs de treball i només beneficien als accionistes de les empreses energètica.

S’adjunten les preguntes registrades pel diputat Ricardo Sixto.

Share This