Avui, al Consolat de la Mar, es negocia perpetrar un nou atac a la legalitat i a la igualtat de tots davant la llei.

Avui està previst que l’empresari i exministre Abel Matutes, es reuneixi al Consolat de la Mar amb el Govern balear per accelerar la tramitació d’un decret que permeti urbanitzar de manera directa les finques rústiques que té entre la Platja d’en Bossa i el poble de Sant Jordi, a Eivissa. El president Bauzá ja ha declarat que aquest projecte “tendrà les màximes ajudes i els màxims recursos”, amb aquesta intenció utilitzarà “les fórmules que estiguin a disposició del Govern i que siguin utilitzables”. L’empresari és encara més explícit i espera comptar amb un decret llei fet a mida en el termini de 15 dies o un mes.

Amb la pomposa denominació de Pla d’Excel·lència de la Platja d’en Bossa, Matutes presenta un projecte que no és compatible amb les DOT, ni amb el Pla territorial Insular, ni amb el planejament del municipi, per a la qual cosa demana allò que ell defineix com a “via ràpida”, es a dir, una via que converteixi en legal una cosa que és il·legal, una legislació a mida dels seus interessos particulars. Matutes planteja que per a millorar els seus hotels necessita que li permetin urbanitzar totes les seves finques rústiques i construir un camp de golf en un espai protegit, un centre comercial de 55.000 metres quadrats i la nova seu d’empreses Matutes en terrenys rústics, entre d’altres coses.

Amb només un fulletó propagandístic, sense cap avaluació ambiental, sense comptar amb recursos hídrics (els veïns de la zona reben aigua molt salinitzada) sense tenir en compte els efectes demolidors que tendria el centre comercial sobre el comerç tradicional, sense el més mínim respecte

als espais protegits, el Consell d’Eivissa i l’ajuntament de Sant Josep ja han donat el seu suport al negoci de Matutes, tot i que vagi radicalment en contra de les normatives d’ambdues institucions. Bauzá, per la seva part, ja ha dit que anirà de la ma de l’ajuntament. Es a dir: Govern, Consell i Ajuntament, en fila, es posen a les ordres del poderós empresari i es disposen a aprovar-li un decret llei d’acord amb les seves demandes.

EU s’oposarà frontalment a la possibilitat de que es legisli a mida dels interessos de Matutes, així com del projecte fruit de la seva megalomania, utilitzant, amb aquest objectiu, tots el recursos al nostre abast, ja siguin polítics o jurídics. Al mateix temps que reclamarem un a resposta contundent per part de la ciutadania davant aquesta aberració territorial i jurídica.

El Govern ja ens té acostumats a governar sistemàticament per decret llei, vulnerant el que preveu la Constitució, que tant diuen respectar. Hem vist que s’utilitzava aquesta fórmula per a beneficiar sectors concrets, per a incomplir sentències judicials, per a ofegar la llibertat d’expressió, però si avui s’avé a acordar un decret llei per tal de permetre que Abel Matutes pugui fer el que vulgui a les seves finques, per damunt de la legalitat territorial i urbanística, encara haurà arribat més lluny en la seva indignitat, amb la seva submissió als poderosos, amb el menyspreu absolut a qualsevol fórmula legal o democràtica.

Share This