L’eurodiputat d’IU, Willy Meyer, formula noves preguntes a la Comissió Europea. Manel Carmona demana la reinstauració immediata dels drets sanitaris del immigrants a les Illes Balears.

 

willy meyer-manel carmonaAixí ho reconeixia el passat 29 de gener el Consell d’Europa, en un informe en el que considerava el Reial Decret de Sostenibilitat dels Sistema Sanitari del Govern d’Espanya contrari a la Carta del Consell d’Europa.

 

EU celebra que aquesta institució reconegui la il·legalitat d’un Reial Decret que ha estat denunciant des del moment en que es va aprovar.

 

L’europarlamentari d’Izquierda Unida, Willy Meyer, porta denunciant davant les institucions europees la negació del dret a la salut i la vida dels immigrants que arriben a Espanya. En aquest sentit, ha presentat diverses iniciatives parlamentàries davant cada tràgic succés que aquest Decret a provocat als immigrants localitzats a Espanya.

 

“El Consell d’Europa ha confirmat allò que portam denunciant des de la implementació d’aquesta norma infame. La mort d’Alpha Pam, el 21d’abril de l‘any passat desemmascarà la vertadera essència d’aquesta mesura, orientada a desenendre’s de la vida de les persones immigrants, vulnerant els seus drets fonamentals”, afirmà l’eurodiputat.

 

La Comissió Europea, en les seves respostes a les diferents preguntes de l’eurodiputat, ha reconegut l’existència d’un buit en la legislació europea, que permet l’abandonament dels immigrants en situació administrativament irregular. Aquest fet hauria de marcar l’agenda de les institucions europees, que en l’actualitat es desentenen dels drets fonamentals reconeguts en la seva Carta.

 

“El Govern espanyol ha utilitzat un forat en la “Directiva de Retorn” –coneguda com la Directiva de la Vergonya- per deslliurar-se de la “càrrega fiscal” que li suposen els immigrants”, segons Willy Meyer.

Després de l’informe del Consell d’Europa, l’eurodiputat d’IU ha anunciat la presentació d’una nova bateria de preguntes davant la Comissió Europea.

 

“Són molts els immigrants que han patit les conseqüències d’aquest Decret i no hauria de ser possible, en una societat que es diu democràtica, permetre la mort de persones pel simple fet de no disposar d’un document. El nostre compromís amb els immigrant és complet, som un poble d’emigrants i no podem deixar ningú a la cuneta. Tots som éssers humans i com a tals hem de ser tractats”, conclou Meyer.

 

Per la seva part, Manel Carmona, Coordinador d’EUIB, ha afirmat que la nostra comunitat, que ha estat una de les més dures , extralimitant-se en l’aplicació del decret, i l’única en que hi ha un cas constat de mort per manca d’una assistència correcta, hauria de ser la primera en reinstaurar l’assistència sanitària universal, inclosa la d’aquells immigrants que no tenen regularitzada la seva situació administrativa. L’enèsima remodelació de la Conselleria de Salut, que pateix una “plaga” de dimissions, seria un moment molt adient per a fer una rectificació en profunditat i retornar els drets sanitaris a totes les persones, independentment de la seva procedència o del seu estatus jurídic.

 

S’adjunten les noves preguntes formulades per Willy Meyer a la Comissió Europea, d’entre les quals destaca la que planteja si la CE pensa instar  a Espanya a protegir la salut i la vida dels immigrants.

Share This