EM-EU LogoEsquerra de Menorca – Esquerra Unida denuncia que l’Ajuntament ha comès un gravíssim error a l’anunciar per sorpresa una estàtua en homenatge a les víctimes.  Després del canvi de nom de la ciutat, El PP torna a obrir una polèmica que ningú reclamava a la ciutat. Amb l’excusa d’un suposat homenatge apolític, i amagant-se darrere alguns familiars de les víctimes, el PP ret homenatge només a un bàndol i reobre així les ferides de la guerra civil i del franquisme.

El PP s’ha mostrat sempre contrari a la Llei de memòria històrica i, per exemple, a l’exhumació de les fosses comuns i que els familiars recuperin els cossos dels seus éssers estimats. Ara resulta que el PP de Maó té memòria, però selectiva. Cap monument homenatja les víctimes de la guerra en general o les del bàndol republicà, però el PP ha trobat convenient recordar només les víctimes d’un bàndol. Hem de recordar una altre vegada que les víctimes del bàndol nacional van ser recordades durant el franquisme i ho continuen sent després, no debades es manté en peu l’obelisc franquista de la plaça Esplanada.

No hi ha dubte que el PP té por de perdre suports per la dreta i que impulsa polítiques totalment reaccionàries com la reforma de la Llei de l’avortament. Intentar despertar simpaties entre el vot d’extrema dreta, franquista, amb aquesta iniciativa és totalment menyspreable. Realment val la pena encetar la polèmica i ofendre la majoria de la ciutadania amb una iniciativa com aquesta per quatre vots? No és només una qüestió de doblers públics, és un fet que atempta contra la dignitat dels demòcrates.

Recordar les víctimes d’un bàndol no contribueix a enriquir el debat sobre el nostre passat més recent ni a fomentar la cohesió social, aspiració màxima de qualsevol govern local. El PP ha tornat a tocar un tema polèmic sense diàleg, ni informació prèvia, ni amb intenció de consensuar. EM-EU exigeix que l’Ajuntament de Maó retiri el projecte d’instal·lar una estàtua i que destini els doblers allà on de ver fan falta: les famílies.

Assemblea Local de Maó

Esquerra de Menorca – Esquerra Unida 

Share This