El ministre Soria l’ha deixat en ridícul i posat en evidència el seu poc pes polític

Bauza - petroliEl President Bauzá va aprofitar el cap de setmana per fer vacacions pagades per Valladolid, fent relacions públiques i presumit de la valentia pròpia quan va imposar el TIL per damunt de qualsevol lògica, comptant amb el rebuig de tota la comunitat educativa. Se’l veia molt feliç de tertúlia amb un polític tant obcecat i prepotent com ell mateix: el ministre pitjor valorat de la història, José Ignacio Wert.

No va acabar aquí el seu àlbum de fotos, també va aprofitar per retratar-se (la seva foto de les Azores) molt somrient amb el ministre petrolier, José Manuel Soria, al que, segons deia, ja li havia fet arribar la seva oposició a les prospeccions petrolíferes en el mar balear. De fet, la contundència de Bauzá també ha estat pròpia de la seva “valentia” autodeclarada, va arribar a signar una al·legació a l’estudi d’impacte ambiental! Tot un gest d’un president que no s’acovardeix davant ningú!

Però la realitat no és exactament com la pinten. El ministre Soria ha declarat que les prospeccions es faran si o si , i que Bauzá ja ho sabia, l’ha deixat en evidència, vaja. La veritat és que l’oposició de Bauzá a les prospeccions no s’havia manifestat fins que la pressió ambiental el va portar a signar l’al·legació a Eivissa. Dels seu suposats contactes amb el ministeri, els resultats queden ben a la vista. Sembla ser que l’únic que ha fet Bauzá és la foto de la signatura i algun tuit, molt poca cosa per un president tant valent.

Si Bauzá volgués de veres impedir les prospeccions, no es limitaria a fotos, a  tuits i a donar la culpa a l’herència rebuda de Zapatero, sinó que es plantaria davant Mariano Rajoy exigint que el projecte no vagi endavant, asseguraria el vot en contra dels diputats i senadors de Balears, cercaria sense trampes una declaració unànime del Parlament Balear i posaria tots els mitjans tècnics i jurídics de la Comunitat al servei de la causa, arribant al Tribunal Suprem si fa falta, com han fet a Canàries.

Si el president Bauzá no és capaç de fer tot això, el millor que podria fer és presentar la dimissió per la seva incapacitat de defensar els drets dels seus representats. Per a EU tampoc ens valen excuses com les de que l’autorització inicial ve del Govern Zapatero. Això és veritat, però també ho és que si no s’aprova l’estudi d’impacte ambiental, i hi ha molts motius per no aprovar-lo, no es podrien fer les prospeccions, sense que això suposàs –al contrari del que ens volen fer creure- que s’haguessin de pagar indemnitzacions milionàries.

 

Share This