EM-EU LogoL’Assemblea local d’Esquerra de Menorca Esquerra Unida, a través del diputat Josep Nuet, del grup parlamentari d l’Esquerra Plural, presentarà una proposta al Congrés dels Diputats perquè l’obelisc franquista de la plaça Esplanada sigui desmantellat.

EM-EU defensa que, malgrat es canviés la placa commemorativa i faci referència a totes les víctimes de la guerra civil, el monument continua essent una clara apologia del franquisme. A més, es va obligar a treballar-hi presos republicans, molts familiars dels quals resideixen a Maó i poden contemplar diàriament l’escarni a la seva memòria.

EM-EU exigeix al Govern espanyol que compleixi amb la Llei de memòria històrica i desmantelli un monument d’apologia al feixisme, un fet inèdit a Europa, però encara usual en una ciutat com Maó.

Assemblea local de Maó d’EM-EU

Share This