El vandalisme feixista actua amb total impunitat contra la memòria dels demòcrates represaliats

   

 DSF6467Les agressions es repeteixen i novament el modest homenatge que el poble de Sencelles va fer a les persones que lluitaren per la República, les llibertats democràtiques, la justícia i la nostra cultura, el Memorial Republicà, ha estat objecte d’un nou atac que pretén fer il·legible la inscripció i tornar a ofendre la memòria d’unes persones que patiren tot tipus de persecució per la seva defensa dels ideals republicans.

   

Aquest feixistes, admiradors de la dictadura, intransigents i salvatges, semblen actuar amb total impunitat ja que mai no han estat identificats i detinguts.

   

EU afirma que no hi pot haver cap tipus de tolerància cap aquests feixistes incapaços de respectar cap persona o idea que no coincideixi amb els seus deliris autoritaris. Les actituds racistes i violentes, el menyspreu las valors democràtics i la violència cap a les persones diferents estan ressorgint i són un perill evident, que no podem tolerar.

   

Per a EU els objectius pels que lluitar les persones al les que ret un modestíssim homenatge el Memorial de Sencelles segueixen completament vius i mereixen el reconeixement de tots els demòcrates. En un moment en que des del poder s’ataca la llibertat d’expressió i s’adopten mesures repressives contra la protesta democràtica, en el que els símbols d’identitat són prohibits i en que es vol relegar la nostra llengua, els ideals republicans mantenen la seva vigència i esdevenen completament d’actualitat.

   

L’anomalia històrica de que l’Estat espanyol mai hagi condemnat el franquisme ni hagi perseguit judicialment els assassins i torturadors, dóna ales als neofranquistes per actuar impunement contra la memòria dels demòcrates, com ha passat a Sencelles.

   

EU, alhora que reclama la neteja, restauració i protecció del Memorial, exigeix que es doni compliment a la legislació, es retirin tots els símbols de la dictadura que encara es mantenen i es recuperi la memòria dels assassinats que, en bona part encara romanen enterrats en fosses comunes a les cunetes i a altres indrets.

   

Al mateix temps, exigim que els vàndals feixistes siguin identificats i detinguts i que s’acabin els atacs als mots escassos recordatoris dels represaliats per la Dictadura.

Share This