Bauzá aprofità el cap de setmana per a donar-se un bany de multituds a la Part Forana, una part que no s’atreveix a visitar si no és amb l’ocupació policial dels pobles objecte de la de la seva visita, i portant una guàrdia pretoriana que l’allunyi de la gent i que faci que les seves sensibles oïdes no hagin d’escoltar les protestes ciutadanes.

Bauza i les sobressades

En aquest cas, no va necessitar tant, l’acte es desenvolupà en un municipi propici, no com aquells que declaren la quadribarrada com a símbol local, i amb l’agradable companyia dels cadells del PP enquadrats a les NNGG, encara que tampoc faltaren representant de la vella guàrdia. Allí, entre sobrassades i menjant-se el porc que acabaven de sacrificar, el president es trobava a gust, com també s’hi trobaven aquells que acudiren a un dinar per un preu mòdic, abans de que es posi en funcionament la targeta blava que ha de reporta als membres del PP grans rebaixes comercials.

 

Allí Bauzá va repetir el que considera els seus principals èxit, com és el d’aprimar l’administració i rebaixar d’una manera brutal el sou dels treballadors públics (excepte els més pròxims a ell, és clar), la seguretat jurídica que ha donat als inversors (sinó que li preguntin a l’empresa adjudicatària del segon casino de Palma). També es va felicitar per l’augment dels visitants i va assegurar que la seva aposta és pel “turisme de qualitat” (com el turisme de borratxera de la Platja de Palma, Magaluf o Sant Antoni, suposam).

 

Però quan va estar més “brillant” el president  és quan va afirmar que defensa “lo nostro” amb ungles i dents sigui i davant qui sigui. Segurament és referia a que ha exigit a Mariano Rajoy que aturi les prospeccions petrolíferes (a no, que només ho demana a Brussel·les i no s’atreveix a plantejar-ho a La Moncloa), que ha aconseguit l’IVA turístic súper reduït i la davallada de les taxes aeroportuàries i portuàries ( a no, que tot això ha augmentat amb el vot favorable de diputats i senadors del PP balear).

 

Davant un auditori d’estómacs agraïts (pel reduït preu del menú volem dir) es va créixer i afirmà que era el Partit Popular de sempre, el que defensa “lo nostro”, les nostres tradicions, cultura i llengua. Fa falta tenir molta barra per afirmar que es defensa la nostra llengua, quan l’està arraconant de manera intencionada i permanent. No obstant, si que estam d’acord en que és el mateix PP retrògrada de sempre, el que posa en primer terme la defensa de “lo nostro” i dels “nostros” segons la seva terminologia que, en realitat defensen “lo seu” i els “seus”, tal com han fet sempre, per damunt de qui sigui. L’únic que ha canviat mínimament és que la prepotència i el menyspreu als altres s’ha exacerbat encara més des que governa Bauzá.

 

L’escenografia d’aquest tipus d’actes també é la mateixa de sempre, que ja queda una mica antiga. Seria convenient un aggiornamento del PP que substituís les molt nostres sobrassades per un altre embotit que reflecteix millor la situació actual: els xoriços.

 

Share This