EM-EU LogoDes de EM-EU des Castell ens prenem molt seriosament la nostra tasca als ajuntaments i creiem que la feina no s’ha de limitar al dia del plenari o en els 15 dies de campanya electoral. Són molts els problemes, les necessitats i mancances dels nostres veïns. Sempre que hem tingut ocasió hem votat a favor de l’equip de govern i, a més, hem destacat la feina d’alguna àrea en concret, com l’àrea de serveis socials. Tanmateix, no solament nosaltres, sinó tota l’oposició, hem anat presentant propostes de millora per al municipi, algunes de les qual es portaran a terme: les millores al projecte de la rotonda que s’ha de construir a l’entrada de Trebalúger, o les obres de millora en asfaltat, parcs infantils i il·luminació. És trist, però, que en aquests casos no haguem tingut cap tipus de reconeixement per part de l’equip de govern.

 

En el discurs de presa de possessió de l’acta de regidor, vaig desitjar-li molta sort tant al senyor batle, com a l’equip de govern, essent conscient dels temps tan difícils que ens toca viure… tot i que as Castell sembla que han estat sempre així, per desgràcia. Però a més de desitjar sort a l’equip de govern, vaig fer menció al fet que l’oposició també és part important del consistori municipal i que totes i tots aportaríem alguna cosa pel be comú dels nostres veïns.

 

En les quatre ratlles que duc escrites es pot veure que el tracte no és així. L’equip de govern municipal no informa, ni consulta, ni debat amb l’oposició pràcticament res. El seu concepte de participació ciutadana es limita al sopar del dissabte de Sant Jaume i exposar de tan en quan als veïns totes les seves “proeses”. Quan algun veí demana el per què de la reducció pressupostaria en alguna matèria, li responen açò no toca…

 

En dos anys i mig des d’EM-EU hem presentat al voltant de 40 mocions i propostes per debatre als plens. Algunes d’aquestes fan referència a temes de nivell estatal, d’altres tenen a veure amb la comunitat autònoma i altres directament amb el municipi i veïns des Castell, però cadascuna d’elles ens afecta i per açò sol·licitam el posicionament del consistori.

 

Des de el primer ple, EM-EU ha sol·licitat la convocatòria de la comissió especial per tractar el tema de l’aigua. Tres anys després encara no s’ha produït ni una simple reunió de treball! Mentrestant, vam presentar una moció, que es va aprovar, sobre mesures urgents per la millora del rebut i qualitat de l’aigua de boca, que incloïa propostes per als habitatges que no tenen clavegueram, tallers de participació ciutadana, etc. D’açò en fa quasi dos mesos i encara no coneixem com volen aplicar-la ni una reunió, ni una trobada, ni una resposta al ple.

 

Al darrer ple EM-EU va presentar una moció sobre la pobresa energètica, per evitar els talls d’aigua, gas, electricitat, que es complementa amb la declaració de Municipi Lliure de desnonaments… L’equip de govern no la va acceptar.

 

Quan es parla de la restauració dels molins del poble i com queden de bé, no es té en compte que ara no és el moment, que mentien quan deien que seria a cost zero per a l’Ajuntament, que han hagut de reservar una partida de 100000 euros per assegurar aquestes millores (sense comptar amb l’adquisició dels terrenys per valor de més de 60000 euros). Mentrestant, tenim malauradament la taxa d’atur més alta de Balears i la major demanda de renda mínima de Menorca.

 

No volia comparar les respostes del PP a l’oposició amb “pedrades”, però no puc evitar recordar la comparació del portaveu del PP amb la llei de símbols , quan comparava el llaç quadribarrat amb les fotografies de terroristes als ajuntaments del País Basc.

 

Creu l’equip de govern que compleix totes les mocions amb la forma que pertoca? Les que han estat aprovades i contra les quals ha votat en contra també?

Juanmi Gomila, regidor d’EM-EU as Castell

Share This