pp augmenta desigualtats 2014El Govern i tots els portaveus del PP no paren de parlar de la recuperació econòmica de les Illes, de la sortida de la crisi i de la generació de llocs de feina, però la realitat no és aquesta, la realitat ens demostra que la generació de llocs de feina és una ficció sustentada en la proliferació de contractacions a temps parcials. Un informe de la UIB ja va demostrar que el 2013 en comptes de creació de llocs de feina, si comptam les hores cotitzades a la seguretat social el que s’havia produït era la pèrdua de l’equivalent a 3.000 llocs de feina estable. Però això no és tot, els salaris han patit una pèrdua molt important i els ingressos d’autònoms i pimes s’ha reduït de manera molt significativa i cada vegada hi ha més persones procedents de capes mitjanes de la societat que es troben en situació de pobresa.

L’informe que ha fet públic la confederació de caixes d’estalvi és demolidor i desmunta les fal·làcies que repeteixen constantment el PP: l’Índex de Desenvolupament Humà, el que fan servir les Nacions Unides per a valorar la qualitat de vida dels ciutadans,  ha baixat més a les Balears que a qualsevol altra comunitat autònoma, des de l’inici de la crisi.

També en l’augment de la pobresa, d’un 300%, tenim el trist honor de situar-nos la capdavant de totes les comunitats espanyoles. Molt més espectacular és encara l’augment de l’atur de llarga durada de més d’un 900%. Aquesta situació de pobresa i marginació social és ben evident per a tota la població que veu com cada vegada hi ha més persones que no tenen cobertes les necessitats vitals, ni tant sols l’alimentació, com ho demostren les dificultats que tenen els menjadors socials per atendre les necessitats, o l’augment de les persones que busquen algun aliment caducat en els contenidors, però els governants del PP són secs i sord davant aquest problemes i celebren els “èxits” d’una política econòmica que només dóna beneficis a una minoria molt privilegiada, mentre la gran majoria ho passa malament.

Amb menys recursos econòmics, amb menys possibilitats de trobar feina, amb retallades sistemàtiques de la protecció social, la majoria dels ciutadans de les Illes han empitjorat d’una manera molt important les seves condicions de vida, com constata aquet estudi. Les causes no són únicament les conseqüències d’una gran crisi que és una monumental estafa, sinó que les polítiques dutes a terme per part dels governats del PP han accentuat les seves conseqüències.

Major pobresa, major desigualtat, menys serveis públics i un repartiment profundament injust de la riquesa generada són les conseqüències d’aquestes polítiques. Acabar amb el predomini del PP i de les seues polítiques nefastes és una necessitat ciutadana de primer ordre i d’una gran urgència. Res podem esperar d’un partit  que és incapaç de rectificar o fer la més mínima autocrítica, que està accentuant encara més els seus postulats de dreta ultra reaccionària i que manifesta una gran insensibilitat social cap el patiment d’una part important de la població.

Share This