S’ha desenvolupat un procés participatiu per a l’elecció de les candidatures i el programa

EUIB aporta 2 noms per a formar part de la llista i un candidat a encapçalar-la

banner programa obert europees 2014El dia 1 de març, el Consejo Político Federal d’IU ha d’aprovar la llista de les eleccions al Parlament Europeu. Aquesta llista haurà de contemplar la presència d’altres forces polítiques que concorren a l’elecció amb coalició amb IU i els resultats de les consultes que s’han fet a les diferents Federacions. En aquest sentit, EUIB va donar participació als simpatitzants per tal que, juntament als afiliats, es proposessin les persones del nostre territori que han de formar part de la llista, així com les que es consideren més adients per encapçalar-la. El resulta fou  l’elecció de Maribel Alcázar i Òscar Rodríguez per a integrar la llista, al mateix temps es va situar a Eberhard Grosske en primer lloc de les preferències dels electors de les Illes Balears per a ser el cap de llista, per davant de Javier Couso, Marina Albiol i Willy Meyer.

El dia 2, la Convenció Programàtica d’IU clourà el programa electoral amb el que ens presentarem a les eleccions. En aquest cas s’ha cercat també la màxima participació en l’elaboració programàtica amb la realització d’assemblees obertes i amb l’obertura d’una nova ferramenta de participació utilitzant les tecnologies de la comunicació, és tracta de l’espai www.programa-abierto.izquierda-unida.es  en el que fins l’últim moment es podran fer arribar propostes que seran debatudes en la Convenció Programàtica, així com votar a favor de les propostes que s’hagin rebut que es considerin més interessants.

Davant la desafecció ciutadana envers la política i davant l’allunyament de la ciutadania de les decisions que es prenen en l’àmbit polític, IU i EUIB estan fent un esforç de donar participació i acostar les decisions als ciutadans.

 

Share This