no a les prospeccions petroliferesLa portaveu parlamentària del PP s’ha adonat (tard) que s’havia passat uns quants pobles amb la seva iniciativa de declarar “persona non grata” a un grapat de dirigents polítics que no són de la seva corda, i obre negociacions amb l’oposició per evitar segur fent el ridícul. El conseller de Medi Ambient diu que acudirà a títol personal a la manifestació convocada per demà contra la política energètica que desenvolupen els seus companys del govern central.

A EU ja li sembla bé que PP i PSM siguin capaços de negociar, però creu que seria més convenient que les negociacions fossin per a establir un front comú de pressions per tal d’evitar el que tots diuen que no volen: les prospeccions petrolíferes davant les nostres costes, però sembla que no serà així, únicament volen que el descrèdit que tenen ben guanyat no continuï augmentant amb propostes ridícules al Parlament.

Tampoc ens semblaria malament que el conseller anàs a la manifestació (que preveuen multitudinària i no es volen quedar fora) si respongués a una actitud sincera, decidida i responsable d’oposició a les prospeccions i de defensa del medi ambient (que tant poc ha defensat des del seu càrrec), però estam una mica cansats de gestos, hipocresies, actituds infantils i oportunismes.

Si el PP vol utilitzar la força que li dóna la declaració institucional del Parlament, hauria d’acordar actuacions conjuntes amb tots els grups parlamentaris i no dedicar-se a picabaralles infantils. Si el conseller, i Bauzá i tot el Govern volen fer alguna cosa efectiva, s’haurien de plantar a La Moncloa i no sortir-ne fins obtenir de Mariano Rajoy la seguretat de que les prospeccions no es faran. Dedicar-se a demonitzar el ministre Soria, que sembla molt a gust en els seu paper de “dolent de la pel·lícula” no serveix per res, quan aquest ministre es limita a aplicar la política dissenyada des de La Moncloa. Si no fos així, ja fa temps que hauria cessat.

EU exigeix dels nostres governants i de les forces polítiques majoritàries una mica més de seny i de responsabilitat. Els demanam actuacions contundents i coordinades, ja no es moment de gestos cara a la galeria sinó d’aconseguir resultats amb la força que dona l’acord polític i la gran mobilització ciutadana.

Share This