El “canvi d’imatge” no afecta el seu odi als docents i a la nostra llengua

bauza i les sobrassadesDes del Consolat de la Mar, conscients de la imatge de intransigent que li pot fer perdre les properes eleccions, han desenvolupat una estratègia de canvi d’imatge del president Bauzá, intentant que aparegui més dialogant i proper. Fins i tot, a pesar de la seva aversió a les manifestacions, es va permetre acudir el dissabte passat a la que es va produir a Eivissa contra les prospeccions. Però hi ha coses en les que no canvia, com és la seva obcecació en aplicar un TIL que l’enfronta a tota la comunitat educativa i que provoca l’angoixa de professors pares i alumnes, que veuen com la precipitació i manca de mitjans porten a augmentar molt significativament el fracàs escolar i que no serveix per a millorar l’aprenentatge de la llengua anglesa.

L’obstinació del president és tant gran que no és capaç de fer la més mínima rectificació ni de dialogar amb els sectors afectats i els que han d’aplicar aquesta norma fora de seny. Al contrari, segueix afirmant, contra totes les evidències, que ha estat la immersió lingüística la causant del fracàs escolar tant elevat, sense tenir en compte els factors sociològics i econòmics que són la causa principal, juntament amb les retallades del Govern. Segons ell, el TIL reduirà aquest fracàs, quan ja s’ha pogut constatar que els alumnes sotmesos al seu experiment veuen reduït l’aprenentatge de la matèries impartides en anglès i suspenen en percentatges molt més elevats que abans. Això és el que passa quan s’imposa un sistema per al que no estan preparats ni els centres ni els alumnes.

Com no vol reconèixer l’evidència, Bauzá torna a carregar amb acusacions infundades contra els docents, als que acusa de formar part d’una suposada conspiració catalanista i una voluntat política de perjudicar el PP. Una conspiració que no ha pogut demostrar ni en un sol cas, a pesar dels nombrós, abusius i il·legals expedients que ha obert als professionals de la docència. Bauzá ha fet encara una passa més per identificar els “enemics” als que s’ha de combatre, situant-los exclusivament en el camp de l’educació pública, ja que a la privada –la que a ell li agrada- no hi veu cap problema.

És difícil ser més prepotent i més mentider del que demostra ser el president del Govern. La seva fòbia anticatalanista i la seva obsessió per no perdre vots entre els sectors més dretans de l’espanyolisme recalcitrant, el porta a fer un ridícul que seria únicament patètic si no fos perquè tendrà uns resultats dramàtics sobre el sistema educatiu públic.

Mentre Bauzá vol treure petroli del malestar de la ciutadania contra els projectes de prospeccions i es vol situar d’abanderat de la lluita contra elles (!) no dubtant que les manifestacions d’aquest cap de setmana representen el sentir de la societat balear, continua menyspreant als docents, ignorant el malestar als centres, llevant importància al degoteig constant de dimissions i declarant que les més de 80.000 persones, de tota condició i de totes les ideologies, que sortiren al carrer contra l’aplicació del TIL, només són un exponent de la conxorxa dels perversos professors que practiquen un adoctrinament nacionalista. Aquest home no té remei!

Share This