Foto EU i CCOO AENA

 

Avui, dia 25 de febrer de 2014 una delegació d’EUiB encapçalada pel Coordinador Manel Carmona, a més de María Antigua Jiménez i Rosario Navarro, s’ha reunit amb  els representants del CC.OO., sindicat majoritari a AENA, amb la presència del Secretari General de la Secció Sindical Estatal de CC.OO. Grup AENA, Francisco Fernández, el secretari d’organització Mariano Ramos  el Delegat Sindical de CC.OO. a Sont Sant Joan Miquel Àngel Fleixas i el secretari general de la FSC-Illes Pep Ginard, per tractar la privatització d’AENA.

 

A la reunió el secretari general de CC.OO.  Paco Fernández, ha recordat que el model actual de gestió aeroportuària no costa cap euro als ciutadans i ciutadanes de les Illes, ja que AENA no depén dels pressupostos generals de l’Estat i es manté amb les taxes que paguen els usuaris dels aeroports, tampoc la deute d’AENA la paguen els ciutadans ni les administracions, la pròpia AENA, que l’any passat va tenir uns beneficis destina part dels beneficis a pagar la deute, per tant la seva venda al capital privat seria una estafa, més quan es parlava de 2.000 milions d’euros quan només les inversions fetes a El Prat i Barajas, van suposar 12.000 milions, a més s’han reformat terminals a Menorca, Eïvissa, Màlaga… i una llarga llista d’Aeroports, inversions fetes des de l’empresa pública i per tant amb recursos públics que ara es volen mal vendre.

 

Tampoc seria possible mantenir el nivell d’inversió que AENA ha mantingut en els darrers anys a les Illes, que segons el quadre adjunt es pot comprovar que ha estat molt gran.  També perillarien els llocs de feina directes que actualment realitzen PIMEs de les Illes Balears i que donen feina a molts treballadors a més dels que són del sector aeri, bars, neteja, lloguer de cotxes etc.

 

Inversions als Aeroports de les Illes

Inversions

2000-2010

Empreses i llocs de feina directes.

 Gener 2011

Palma de Mallorca

501.688.570

233

9.840

Menorca

193.679.165

87

1.512

Eïvissa

147.121.296

126

2.319

Son Bonet

5.177.893

46

405

Illes Balears

847.666.924

492

14.076

 

Una primera conseqüència de la privatització seria l’increment de taxes, encariment que restaria competitivitat als nostres Aeroports com a destí turístic i elevaria el preu del bitllet perls residents a les illes. Açò ho confirmen totes les fonts implicades

El capital només inverteix per obtenir rendibilitat econòmica, açò suposaria baixada d’inversions a la porta d’entrada de les Illes, actualment tenim precedents d’aeroports privatitzats a París i Gran Bretanya que davant la degradació de les instal.lacions l’administració s’està plantejant la recuperació pública, seria un error que a les Illes tinguéssim que passar per la mala experiència que ja ha existit en altre llocs.

 

Una conseqüència negativa de la privatització és la pèrdua de control sobre un sector estratègic per la connectivitat, la mobilitat, el turisme i la llibertat de moviment dels ciutadans de les Illes.

 

També la privatització tendria un impacte negatiu sobre les companyies aèries, ja que l’àrbit actual que és AENA a l’hora de fer la concessió dels concursos de Handling, passaria a ser una empresa privada, la qual demanaria contraprestacions. Ja tenim l’experiència de les companyies “Low Cost” que només solen volar a destins en els que reben finançament de les administracions locals, la qual cosa de rebot significaria també competir amb altres comunitats autònomes i tenir que passar de 0€ en l’actualitat a destinar grans quantitats dels pressupostos de la Comunitat Autònoma a “subvencionar” companyies privades que no respecten en molts de casos tant els drets dels passatgers i usuaris com els drets més elementals dels seus treballadors.

 

També s’ha analitzat a la reunió l’impacte que sobre les PIMEs que actualment fan feina als Aeroports de les Illes, tindria la privatització, ja que si es gestiona per una empresa privada les contractacions sempre serian en subcontrates pròpies, amb la qual cosa augmentarien les xifres d’atur i el tancament d’empreses de les Illes.

 

EU ja ha presentat al Congrés dels Diputats vàries iniciatives parlamentàries, esta presentant mocions als Ajuntaments i s’ha compromés a intensificar la feina institucional. En aquest sentit EUiB reclama del Govern Balear que lideri a la societat balear per exigir a Madrid que torni enrera la privatització abans de que sigui massa tard.

 

EUiB s’ha compromés amb CC.OO. ha intensificar les seves accions contra la privatització i a estalonar qualsevol iniciativa contra la privatització d’AENA

 

Share This